Ingredience
- 150 g cizrnasušená
- 900 g voda
Recept
Toto je jednoduchý postup pro přípravu cizrny s optimální tuhostí a chutí. Sous vide vaření cizrně propůjčuje koncentrovanější, autentičtější chuť než chuť cizrny připravené běžnými způsoby. Příprava cizrny doma je navíc mnohem ekonomičtější, než nákup cizrny připravené v plechovkách. Vedle toho budete mít úplnou kontrolu nad tuhostí, respektive strukturou cizrny, která se může lišit podle vaší chuti i určení cizrny. Tak například pro přípravu humusu budete muset mít mnohem uvařenější cizrnu, nežli pro přípravu salátu.
Postup
1 Hotovo 12 h |
Cizrnu předem namočte |
2 Hotovo 5 min |
Přeceďte |
3 Hotovo 3 h 15 min |
Přidejte čerstvou vodu, vařte sous vide |
4 Hotovo 5 min |
Rychle zchlaďte, nechte odpočívat |
2 Comments Skrýt komentáře
Na obrázku je cizrna v sáčku ve vodě, v textu se o tom ale nikde nepíše. Jak je to tedy?
V nadpisu u bodu 3 je uvedeno „Přidejte čerstvou vodu …“, ale asi to je nedostatečné. Přidám do textu. Díky