Ingredience
- 800 g mlékotučné
- 40 g jogurtové kultury
Recept
Možná to pro vás bude trošku překvapení, ale metodou vaření sous vide nemusíte připravovat jenom maso nebo zeleninu, ale třeba také chutný jogurt. V tomto receptu vám prozradíme, jak tento jogurt jednoduše připravíte. A abychom nezapomněli. Tento jogurt můžete podávat s lesními plody, jako jsou jahody nebo borůvky, a müsli stejně dobře, jako se šťavnatými jehněčími kotletami.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravte vodní lázeň |
2 Hotovo 5 min |
Ohřejte mlékoMléko nalijte do hrnce. Na mírném plameni zahřejte na teplotu 82 °C. V průběhu zahřívání stěrkou jezděte po dně hrnce, aby se mléko nepřipalovalo. Poznámka: Ještě než začnete, můžete si připravit ledovou lázeň. Misku naplňte ledem nebo velmi chladnou vodou, která vám pomůže vychladit teplé mléko. Stejně dobře však mléko můžete nechat vychladit při pokojové teplotě. Jenom to bude trvat o něco déle. |
3 Hotovo 5 min |
Zchlaďte |
4 Hotovo 5 min |
Přidejte jogurtovou kulturu |
5 Hotovo 10 min |
Vložte do sklenic |
6 Hotovo 5 h |
Vařte |
7 Hotovo 12 h |
Nechte odpočinoutSklenice s jogurtem dejte do lednice a nechte přes noc odpočinout. |
8 Hotovo 5 min |
Podávejte |