Ingredience
- 500 g karotky
- 70 g máslo
- 50 g olivový olej
- 15 g cukr
- 5 g sůl
- 3 g xanthanová guma
Recept
Mrkvové pyré lze použít k dochucení studených i teplých salátů, ale i dalších pokrmů včetně masa. Někteří lidé mrkvové pyré konzumují jako přílohu k masu. V naší redakci je oblíbená také kombinace bramborové kaše a mrkvového pyré, ale existují i další možnosti, které se k sobě skvělé hodí. Experimentů se nemusíte bát, mrkvové pyré je totiž vcelku univerzální.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme karotku |
2 Hotovo 60 min |
Vaříme |
3 Hotovo 5 min |
Připravíme pyréUvařené karotky vyjmeme z lázně. Obsah sáčku vložíme do misky a přidáme další přísady. Za stálého šlehání rozmělníme na jemnou kaši. |
4 Hotovo |
Dochutíme a podáváme |