Ingredience
- 80 g nakládané hořčičné semínko
- 75 g japonská majonéza
- 150 g nakládaná cibule
- 120 g nakládaná okurka
- 300 g bramborybaby
- 150 g voda
- 7,5 g sůl
- vodaledová
- 10 ks vejce
- 90 g celer
- 15 g pažitka
- 20 g celerový list
- 3 g celerové semínko
Recept
Bramborový salát je tradičním pokrmem na vánočním menu. Kromě toho se však jedná o výbornou přílohu k hovězím žebrům, smaženým kuřecím křidélkům, nebo grilovaným masům. Návod na to, jak si připravit ten nejlepší bramborový salát na světě, vám dáme v tomto receptu.
Postup
1 Hotovo |
Připravíme nakládaná hořčičná semínkaRecept na přípravu nakládaných hořčičných semínek najdete zde. |
2 Hotovo |
Připravíme japonskou majonézu (ve stylu Kewpie)Recept na přípravu japonské Kewpie majonézy najdete zde. |
3 Hotovo |
Připravíme nakládanou cibuliRecept na přípravu nakládané cibule najdete zde. |
4 Hotovo |
Připravíme nakládanou okurkuRecept na přípravu nakládané okurky najdete zde. |
5 Hotovo |
Připravíme vodní lázeň |
6 Hotovo 45 min |
Zabalíme brambory, vařímeDo sous vide sáčku vložíme očištěné brambory. Přidáme 150 g vody a 4,5 g soli. Zabalíme, vložíme do lázně a vaříme 45 minut. |
7 Hotovo |
ZchladímePřipravíme si ledovou lázeň. Jakmile brambory budou uvařené, do lázně ji dáme v sáčku zchladit. |
8 Hotovo |
Uvaříme vejceVejce ve skořápce vložíme do vroucí vody a vaříme 8,5 minuty. Po uvaření je vyjmeme z lázně a necháme zchladit. |
9 Hotovo |
Připravíme celerCeler nakrájíme na kostičky o délce hrany 2 mm. Na 30 sekund je ponoříme do vařící vody, která nám zbyla v hrnci po vaření brambor. |
10 Hotovo |
Připravíme vejceVejce oloupeme a rozkrojíme je na polovinu. Rozdělíme je na žloutky a bílky. Bílky rozmačkáme vidličkou. |
11 Hotovo |
Nasekáme pažitkuPažitku nasekáme na drobno. |
12 Hotovo |
Nakrájíme bramboryBrambory oloupeme a nakrájíme na polovinu. Velké brambory rozkrájíme na čtvrtiny. |
13 Hotovo |
Všechny ingredience zkombinujeme |