Ingredience
- 160 g cukr
- 0,8 g karagenan
- 0,4 g guarová guma
- 5 g rumový extrakt
- 1,2 g muškátový oříšek
- 0,4 g mandlový extrakt
- 600 g mléko
- 200 g smetanake šlehání
- 120 g žloutek
- 0,8 g hřebíček
Recept
Vaječný likér je nedílnou součástí svátků vánočních. Možná vás překvapí, že i tuto dobrotu můžeme připravit za pomoci sous vide. Garantujeme vám, že po sous vide vaječném likéru se budete olizovat ještě na nový rok. Pojďme se podívat, jak na jeho přípravu.
Postup
1 Hotovo 2 min |
Smícháme suché ingredienceV malé misce do cukru vmícháme karagenan a guarovou gumu. Zabráníme tak tvorbě hrudek při přidání tekutiny. |
2 Hotovo 2 min |
Přidáme extraktyDo misky přidáme rumový extrakt, mandlový extrakt a muškátový oříšek. Opět pečlivě rozmícháme. |
3 Hotovo 6 min |
MixujemeDo mixéru přidáme mléko, šlehačku a vaječné žloutky. Mixujeme na minimální výkon. Pomalu přidáváme směs cukru. Mixujeme, dokud nevznikne zcela hladká tekutina. |
4 Hotovo 20 min |
VařímeVzniklou tekutinu nalijeme do sáčku. Přidáme hřebíček v celku a pečlivě uzavřeme. Vložíme do sous vide lázně předehřáté na 72 °C a vaříme 20 minut. |
5 Hotovo 1 - 24 h |
Necháme odležet |