Recept
Sdílet
Metoda sous vide vaření nemusíte používat pouze pro přípravu ideálně propečených mas a ryb, ale také k přípravě sýru, zmrzliny, nebo třeba k zavařování. Zavařování sous vide způsobem je velmi jednoduché a rychlé a jako obvykle má také skvělý výsledek. Jak na něj?
Postup
|
Připravte sous vide lázeň
Sous vide lázeň předehřejte na 60 °C.
|
|
Zkontrolujte zavařovací sklenice
Ještě než začnete zavařovat, musíte zkontrolovat sklenice.
Pro zavařování nelze použít:
Prasklé sklenice
Sklenice s ohnutými nebo jinak porušenými víčky
Špatně umyté sklenice
Sklenice/víčka s poškozenou gumou
|
|
Připravte zálivku
Připravte si zálivku na zavařování podle své vlastní chuti. My používáme 400 g octu, 400 g vody, 80 g cukru a 20 g soli pro kyselou zálivku a 400 g octu, 400 g vody a 265 g cukru pro sladkou zálivku.
|
|
Připravte ingredience
Oloupejte a odstraňte slupky a další přebytečné části ovoce a zeleniny, které nechcete jíst. Opláchněte a to včetně čerstvých bylinek.
|
|
Vložte do sklenice
Ovoce, zeleninu a bylinky vložte do sklenic tak, aby nebyly příliš přeplněné. Ovoce a zelenina by se v nálevu měly volně vznášet. Zavařované potraviny by neměly sahat výš než 2 cm pod víčko.
Nalijte nálev. S nálevem by obsah sklenice měl sahat asi 1 cm od vršku nádoby.
|
|
Zavřete sklenice
Na sklenici dejte víčko a prsty utáhněte tak, aby bylo dostatečně uzavřené, ale stále šlo otevřít jen prsty. Vzduch ze sklenice musí mít možnost uniknout. Pokud sklenici uzavřete příliš, sklenice při zavařování praskne.
|
2,5 hod |
Vařte
Sklenice vložte do sous vide lázně a vařte asi 2 a půl hodiny.
|
|
Skladujte
Sklenice nechce vychladit na pokojovou teplotu. Skladujte na čistém, tmavém, suchém místě a to po dobu maximálně 6 měsíců.
|
3 Comments Skrýt komentáře
Zajímavý námět na další způsob využití sous vide, ale bez uvedení teploty je to jen ztráta času při čtení tohoto receptu.
Dobrý den, v receptu teplota uvedená je… dokonce dvakrát.
Sklenice jsou úplně ponořené? ( zdá se mi to podle fota). Ďekuji