Ingredience
- 510 g kuřecí prsíčkabez kosti, bez kůže
- podle potřeby sůl
- podle potřeby olivový olej
- podle potřeby bylinkyčerstvé (například rozmarýn, tymián či další bylinky podle vaší chuti)
- 900 g bramborynové
- 3 ks česnekstroužky
- podle potřeby vločky chilli
- 3 ks brokolice
- 1 ks citrón
Recept
Chtěli byste shodit nějaké to kilo, ale přitom nebýt o hladu a na jídle si pořádně pochutnat? Tak to vám nesmí uniknout recept na kuřecí prsíčka s bramborami a brokolicí podle Jefa Nelsona, fitness specialisty a milovníka sous vide vaření.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme kuřecí prsa |
2 Hotovo 1 - 2 h |
VařímeVodní lázeň předehřejeme na 70 °C. Vložíme sáček a vaříme po dobu 1 – 2 hodin (v závislosti na velikosti). |
3 Hotovo |
Připravíme a uvaříme bramboryBrambory očistíme a překrojíme napůl. Vložíme do hrnce s horkou vodou, přidáme lehce rozmáčklé stroužky česneku. Osolíme a přivedeme k varu. Vaříme do měkka, cca 15 minut. Jakmile jsou brambory uvařené, odstraníme česnek a přidáme bylinky a chilli vločky podle chuti. Poznámka: Jedná se o váš oběd. Dopřejte si, co máte rádi! Jestliže vám chutnají jiné bylinky, použijte je. Brambory můžete také nahradit jinou přílohou, například hnědou rýží. |
4 Hotovo |
Připravíme brokolici |
5 Hotovo |
Opečeme kuře |
6 Hotovo |
Připravíme krabičky |