Ingredience
- 300 g hříbkypouze kloboučky
- 150 g smetana
- 300 ml hovězí vývar
- 100 g šalotka
- 3 stroužky česnek
- 20 g máslo
- podle potřeby kmín
- podle potřeby pepř
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pažitkavolitelná ingredience
Recept
Hříbková omáčka je v našich luzích a hájích jednou z nejoblíbenějších omáček ke steakům i dalším masům či jen k přílohám. Dobře udělaná hříbková omáčka totiž zvýrazní chuť masa, případně propůjčí chuť celému pokrmu. Přinášíme vám recept, jak si hříbkovou omáčku udělat doma.
Tato omáčka je součástí receptu Sous vide vepřový steak s hříbkovou omáčkou.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme ingredienceHříbky očistíme a zbavíme nožiček. Nakrájíme na menší kousky. Šalotku očistíme a omyjeme vodou. Nakrájíme na drobno. Česnek očistíme a plochou stranou nože rozmáčkneme. |
2 Hotovo 10 - 20 min |
VařímePánev ohřejeme na mírném plamenu. Necháme rozpustit máslo. Přidáme cibuli a česnek a pečeme cca 5 – 10 minut. Nakonec česnek vyjmeme a vyhodíme. Do orestované cibulky přidáme houby a dále restujeme cca 5 – 10 minut. |
3 Hotovo 15 min |
Připravíme omáčkuDo cibulky s hříbky přilijeme hovězí vývar a smetanu. Přivedeme k varu a redukujeme cca na ½ obsahu (aby omáčka lehce zhoustla). |
4 Hotovo 5 min |
Ochutíme, podáváme |
3 Comments Skrýt komentáře
Mám objednaný přístroj (celý set) na sous vide vaření, tak už předem hledám web s dobrými recepty.
Na první pohled se mi tento zdál dobrý, ale např. v tomto receptu absolutně nikde nevidím to hlavní, a to právě cokoli o sous vide – kdy, jak, prostě postup.
Díky předem za reakci.
Jedná se o omáčku k receptu Sous vide vepřový steak s hříbkovou omáčkou (ODKAZ). Některé recepty obsahují přílohy, dipy, omáčky, …, které mají svůj recept pro dosažení přehlednosti základního receptu.
Jsem velmi spokojená s jasným a jednoduchým popisem receptů. Sous vide je super metoda na velmi zdravé a chutné vaření. Dokud jsem neměla nádobu k ponornému vařiči s úspěchem se dál použít 6litrový přetlakovy hrnec.