Ingredience
- 600 g vepřová pečeně
- podle potřeby máslo
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepř
- hříbková omáčka
Recept
Sous vide vepřový steak s hříbkovou omáčkou považujeme za ten nejlepší podzimní pokrm na světě. Až ho ochutnáte, jistě si ho také zamilujete.
Recept na hříbkovou omáčku najdete na našich stránkách.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme masoVepřovou pečeni posypeme vydatným množstvím soli a pepře. Maso vložíme do sous vide sáčku, přidáme pár kapek oleje a vakuově zabalíme. |
2 Hotovo 12 h |
Vaříme |
3 Hotovo 10 min |
Dokončíme a podávámeMaso vyjmeme ze sáčku. Necháme okapat (šťávu ze sáčku můžeme pro lepší chuť vmíchat do hříbkové omáčky). Pánvičku rozpálíme na maximální teplotu. Přidáme lžíci másla. Maso zprudka opečeme po všech stranách. Maso nakrájíme na plátky, dáme na talíř. Polijeme hříbkovou omáčkou. Okamžitě podáváme. |
3 Comments Skrýt komentáře
Super, jen prosím v seznamu ingrediencí máte vepřovou pečeni a vlevo pak plec..
Tak teď už by to mělo být ok… ufff 🙂
Můžu poprosit jak dlouho vařit plátky pečeně píšete 4hod nechci aby to bylo krvavé děkuji jsem úplný začátečník a vaše recepty jsou super.