Ingredience
- 3 větší kusy pastinákmůže být i petržel
- 3 stroužky česnek
- 60 ml olivový olej
- 1 větvička rozmarýnčestvý
- podle potřeby sůl
Recept
Teploty vytrvale klesají, den se zkracuje a všem je jasné, že přichází zima. Pastinák a petržel patří mezi nejchutnější zimní zeleniny, ale lidé je bohužel neumí připravit, takže si s nimi obvykle vystačí na polévky či omáčky. A to je škoda. Rozhodli jsme se provést malou osvětu a prozradit recept, díky kterému se tuto zeleninu naučíte jíst i jinak.
Postup
1 Hotovo 5 - 10 min |
Opečeme česnek |
2 Hotovo 3 min |
Připravíme pastinák |
3 Hotovo 2 min |
Nakrájíme pastinák |
4 Hotovo 5 min |
Sbalíme a ochutíme |
5 Hotovo 30 min |
Vaříme |
6 Hotovo |
Servírujeme |