Ingredience
- 6 kg voda
- 600 g sůl
- 600 g cukr
- 800 g tuňák
- 200 g olivový olejextra panenský
- 25 g citronová kůra
- podle potřeby vodastudená (na vychladnutí ryby)
Recept
Díky sous vide oběhovému čerpadlu můžete z tuňáka připravit výtečný kus ryby, která bude pevná na skus, i když při běžné přípravě se většinou rozvaří. K pevnosti ryby přispívá také nálev ze soli a cukru, takže nepodceňujte přípravu!
Postup
1 Hotovo 10 min |
Připravíme zálivkuDo větší mísy nalijeme 6 kg vody. Přidáme 600 g soli a 600 g cukru a necháme úplně rozpustit. |
2 Hotovo 30 min |
Louhujeme tuňáka |
3 Hotovo 5 min |
Vysušíme rybuKousky ryby vyjmeme z nálevu a dáme okapat. Zbytek vody z ryby lehce vysajeme papírovou utěrkou. |
4 Hotovo 30 min |
Vaříme |
5 Hotovo 20 - 30 min |
Necháme odležetSáček s rybou vyjmeme z lázně a dáme do studené vody. Necháme zchladit. Sáček otevřeme a vyjmeme rybu. Rybu necháme okapat. |
6 Hotovo |
Servírujeme |