Ingredience
- 200 g bílé fazole
- 500 g rajčataideální cherry
- 250 g rukola
- 100 g klobása
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepř
- 1 stroužek česnek
- lžíce hořčicehrubozrnná
- lžíce jablečný ocet
- lžička cukr
- lžíce olivový olej
Recept
Uvařili jste si fazole metodou sous vide a teď nevíte, co s nimi dál? Dáme vám recept na výborný fazolový salát s česnekovou zálivkou a klobásou. Jedná se o skvělou letní večeři, kterou si vychutnáte sami i s přáteli.
Postup
1 Hotovo cca 25 h |
Připravíme fazoleFazole připravíme podle receptu zde. |
2 Hotovo 5 min |
Připravíme zeleninuRajčata opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na polovinu (cherry) či na přibližně stejně velké kousky. Rukolu opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme pořádně okapat. |
3 Hotovo 5 min |
Připravíme zálivkuDo menší misky dáme prolisovaný česnek, lžíci olivového oleje, lžíci octa, lžíci hrubozrnné hořčice, lžičku cukru a sůl a pepř. Pečlivě promícháme. |
4 Hotovo 5 min |
Připravíme salátPánev dáme na plotnu a rozehřejeme na středním plameni. Přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a zlehka opečeme. Přidáme okapané fazole a zahřejeme. Odstavíme z plamenu a vmícháme rajčata, rukolu a zálivku. Okamžitě podáváme. |