Ingredience
- 4 plátky ossobuco
- 1 ks cibule
- 1 ks pórek
- 2 ks mrkev
- sůl
- pepř
- hladká moukaNa poprášení masa
- 4 g paprika mletá
- 200 ml červené víno
- 60 g rajčatové pyré
- 20 g petržel
- 2 stroužky česnek
- z 1 citrónu citronová kůra
Recept
Italská specialita z plátků telecí kližky přeseknutých přes morkovou kost. Název pokrmu pochází z italského sousloví osso buco, což znamená kost s dírou. Sous-vide technika nám pomůže získat maso jemnější struktury a standardizovat recept bez únavného dohlížení.
Postup
1 Hotovo |
Příprava masaZačněte ochucením masa pomocí soli a pepře, maso také poprašte moukou. Nechte opéct na pánvi dozlatova a odložte stranou ke zchladnutí. |
2 Hotovo |
Příprava zeleninyNakrájejte nadrobno cibuli, stroužek česneku a dejte je opéct. Přidejte postupně na kousky nakrájenou mrkev a na kolečka nakrájený pórek. Osolte, zasypte paprikou, přidejte rajčatové pyré a nechte základ zlehka orestovat. Zalijte červeným vínem, povařte tak, aby se vypařil alkohol a nechte zredukovat. |
3 Hotovo |
sous-videPo vychladnutí dejte směs i s masem do sáčku, vytvořte vakuum a vařte ve vodní lázní o teplotě 80 °C po dobu 20 hodin. |
4 Hotovo |
Příprava gremolatyPřed podáváním si připravte italskou gremolatu: smíchejte nadrobno nakrájený česnek a petrželku s citrónovou kúrou. |
5 Hotovo |
Příprava omáčkyPo 20 hodinách vaření sáček s masem a omáčkou vytáhněte z vodní lázně. Pokud je omáčka příliš tekutá, zredukujte ji mírným povařením v rendlíku. |
6 Hotovo |
ServírováníPři podávání položte kus ossobuca na talíř, zalejte omáčkou a posypte připravenou gremolatou. |
1 Comments Skrýt komentáře
Není to vůbec špatný, moje první ossobuco , někdy udělám znova.