Ingredience
- 700 g mleté hovězí maso
- sůl
- pepř
- rostlinný olej
- 4 plátky sýr
- 4 ks houska
- zelenina
- BBQ omáčka
Recept
Burgery sklízí úspěch po celém světě a co teprve burger na způsob sou vide. Pokud máte tento pokrm v oblibě, zkuste určitě tento recept, a to teprve zjistíte, jak chutná opravdově šťavnatý burger. Pak jen stač dochutit kořením, přidat zeleninu, BBQ omáčku a výborný oběd či večer je na stole.
Postup
1 Hotovo 5 min |
PŘIPRAVÍME LÁZEŇPředehřejeme si vodní lázeň pro „rare“ hamburger na 51 °C, pro „medium“ hamburger na 56 °C. |
2 Hotovo 5 min |
PŘIPRAVÍME MASORozdělíme maso na čtyři stejné porce a každou z nich jemně vytvarujeme do placky, která bude o něco širší, než jsou naše housky. Dochutíme solí a pepřem. |
3 Hotovo 45-60 min |
ZABALÍME MASO A VAŘÍMEDáme maso do jednotlivých sáčků. Pomalu spustíme do předehřáté vodní lázně a uzavřeme vak těsně před úplným ponořením. Vaříme po dobu 45-60 minut. |
4 Hotovo 13 min |
VYNDÁME MASO Z VODNÍ LÁZNĚVyndáme maso a opatrně osušíme z obou stran a dochutíme solí a pepřem. Necháme hamburgery odpočívat při pokojové teplotě po dobu 10 minut, aby se jejich vnější povrch osušil. |
5 Hotovo 3-5 min |
OPEČEME HOUSKYPředehřejeme si troubu na 180 °C a vložíme do ní housky na 3-5 minut, aby byly pěkně křupavé. |
6 Hotovo 3 min |
MASO DOKONČÍME NA PÁNVIZahřejeme olej na pánvi na vysokou teplotu a pak přidáme maso a smažíme asi 1 minutu, dokud maso nezhnědne. Maso otočíme a přidáme plátek sýra na horní povrch. Smažíme, dokud druhá strana nezhnědne a sýr se nerozpustí. |
7 Hotovo 5 min |
DOCHUTÍMEVyndáme maso z pánve na připravené housky a přidáme zeleninu. Dochutíme kořením a BBQ omáčkou dle libosti. |
8 Hotovo 1 min |
PODÁVÁME |