Ingredience
- 2 ks sladké jablko
- 3 ks skořice celá
- 1 ks vanilkový lusk
- 1 lžička muškátový oříšek
- 1 lžička nové koření
- 1 lžička zázvor
- 1 šálky bourbon
Recept
Jediná věc, která je pro Američany typičtější než jablečný koláč, je bourbon. Tak proč nezkombinovat ty dvě věci dohromady?! Tento bourbon je ochucen čerstvými jablky a spoustou koření, jako je skořice, zázvor nebo muškátový oříšek. Je perfektní jen tak samotný na popíjení k dezertu nebo na přípravu horkého nápoje. Ovoce můžete využít na dezerty (budou mít příchuť bourbonu) nebo si je přidat do drinku.
Postup
1 Hotovo |
LÁZEŇPřipravte si lázeň o teplotě 60 °C |
2 Hotovo |
PŘÍPRAVA A VAŘENÍOloupejte jablko a vyjměte jádřinec, potom ho nahrubo nakrájejte. Do sous-vide sáčku nebo sklenice o objemu cca 1 litr vložte kousky jablek, přidejte podélně rozkrojený vanilkový lusk, celé tyčinky skořice, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, nastrouhaný zázvor a namleté nové koření. Přilijte bourbon. Zlehka promíchejte a vložte do lázně. Ohřívejte po dobu 1-3 hodin. |
3 Hotovo |
DOKONČENÍ |