Ingredience
- 1 ks pórek
- 2 ks jablko
- 450 g pastinák
- 2 lžíce máslolze nahradit olivovým olejem
- 3 - 4 šálky kuřecí vývarlze nahradit zeleninovým
-
Na servírování
- 4 lžíce smetana
- olivový olejpřípadně olej z vlašských ořechů
- muškátový oříšek
Recept
Známá verze této skvělé zimní polévky je velmi tučná, plná másla a smetany, a i když je chutná, nehodí se pro příliš častou konzumaci. Tuto naši sous-vide variantu si můžete připravit kdykoli, aniž byste měli jakékoli výčitky – je v ní méně másla a smetany a přesto zůstává nádherně krémová. Výborně se k ní hodí celozrnný chléb. Čím více do ní přidáte vývaru, tím bude jemnější a hladší.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA ZELENINYPřipravte si lázeň o teplotě 83.9°C. |
2 Hotovo |
MIXOVÁNÍ |
3 Hotovo |
SERVÍROVÁNÍ |