Ingredience
-
4,5 - 6,3 kg celá krůta
-
1.9 l kuřecí vývar
-
sůl
-
pepř
-
Recept
Sdílet
Říkali, že tohle už nepůjde…ale my dokázali, že ano. Celá krůta perfektně uvařená ve vakuu se super křupavou kůžičkou. Uvařte si ji den před vaší velkou hostinou a pak ji jen opečte před servírováním. Už nikdy žádné odhady, jak dlouho krůtu péct a jestli už je hotová!
Postup
|
PŘÍPRAVA KRŮTY
Okořeňte krůtu, jak je vám libo. Vložte do velkého vakuového sáčku (my použili 7,5 litrový mrazící sáček). Přilijte veškerý vývar tak, aby byla krůta ponořená. Vložte sáček do vodní lázně a vařte 24 hodin.
|
|
VYTAŽENÍ KRŮTY Z LÁZNĚ
Vytáhněte sáček z lázně a opatrně vyjměte krůtu ze sáčku. Vývar uchovejte, pokud ho chcete využít např. na polévku nebo omáčku. Opatrně osušte krůtu poplácáním papírovými utěrkami a nechte odpočívat 30 minut.
|
|
OPEČENÍ KRŮTY
Rozpalte si troubu na 232°C (ideálně horkovzdušnou). Pečte krůtu zhruba 30-40 minut do zlatova a křupava. Naporcujte a servírujte!
Zdroj: anovaculinary.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"