Background Image

Sous vide holandská omáčka

0 0
Sous vide holandská omáčka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 lžíce citronová šťáva
2 lžíce voda
2 ks žloutek
8 lžic máslo
sůl
pepř

Následujte těchto pár jednoduchých kroků a zařadíte se mezi specialisty na Francouzskou kuchyni!

Vlastnosti:
  • Vegetarián

Ingredience

Recept

Sdílet

Když chcete holandskou omáčku připravit opravdu jednoduše a nemít šanci ji zkazit, sáhněte po sous-vide! Je to jedna z pěti základních omáček Francouzské kuchyně a odteď si můžete dovolit ji udělat kdykoli a skvěle tak doplnit třeba chřest, lososa nebo vejce Benedikt.

Číst
10% slevový kupon na školu vaření Chefparade.cz

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Máslo nechte změknout a nakrájejte na kousky. Společně s ostatními surovinami vložte do sous-vide sáčku. Sáček promačkejte tak, abyste rozbili žloutky a smíchali všechny ingredience.

2
Hotovo

VLOŽÍME DO LÁZNĚ

Předehřejte si lázeň na 64 °C. Vložte do vody otevřený sáček a tlakem vody z něj vytlačte všechen vzduch. Ujistěte se, že jsou všechny ingredience pod vodou, a zazipujte sáček. Vařte po dobu 45 minut (můžete i déle - až dvě hodiny).

3
Hotovo

Vyjmeme z lázně

Jakmile je omáčka uvařená, vytáhneme sáček a nalejeme jeho obsah do široké nádoby. Neděste se, že se omáčka rozdělila do různých vrstev - to hned napravíme!

4
Hotovo

MIXUJEME

Použijte tyčový mixér na rozmixování omáčky - velice rychle bude sametově hladká!

5
Hotovo

KONTROLA KVALITY

Holandská omáčka má tu správnou konzistenci, když se lepí ke lžíci.

6
Hotovo

Skladujeme a servírujeme

Skladujte ji ve sklenici a před servírováním ohřejte ve vodní lázni. Pokud svou domácí omáčku chcete pozvednout na vyšší úroveň, můžete zkusit přidat čerstvé bylinky nebo koření - například tymián, oregano, sušený česnek..

Zdroj: savoringthegood.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

polenta sous vide
předchozí
Sous vide polenta
dýňový koláč sous-vide
další
Dýňový koláč ve sklenici
polenta sous vide
předchozí
Sous vide polenta
dýňový koláč sous-vide
další
Dýňový koláč ve sklenici

1 Comments Skrýt komentáře

Proč by se měl použít sáček se zipem, když jsou speciální sáčky pro vakuování? A kdo vaří metodou sous vide, určitě si pořídí vše, co k tomu patří. Vakuovačka a sáčky je ta nejmenší investice

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here