Ingredience
-
TRESKA
- 6 ks filet treska
- sůl
- 1 lžíce olivový olej
- 3 snítky čerstvý kopr
-
OMÁČKA
- 1 šálek bílé víno
- 1 šálek tučná smetana na vaření
- 1 ks bílá cibule
- 3 stonky čerstvý kopr
- 2 lžičky kuliček černý pepř celý
- bílý pepř
Recept
Ze všech druhů ryb je treska zrovna ta, se kterou se nejlépe pracuje. Její maso má neutrální chuť, která se skvěle doplní jakoukoli omáčkou. Tuhost masa ulehčuje manipulaci při smažení, grilování, i prostém vaření.
My ji jednoduše povaříme v horké lázni a mezitím připravíme skvělou omáčku s koprem, který dodá rybě skvělou chuť.
Postup
1 Hotovo |
FILETY DO LÁZNĚ |
2 Hotovo |
ZÁKLAD OMÁČKY |
3 Hotovo |
DOKONČENÍ OMÁČKYDo základu omáčky v hrnci vlijte smetanu a rozšlehejte. Povařte a nechte zredukovat do takové konzistence, která tak akorát pokryje zadní stranu lžíce. Nikdy nenechte smetanu vřít, aby se nesrazila. |
4 Hotovo |
SERVÍROVÁNÍ |