Recept
Sdílet
Už žádné trápení se složitým smažením. S tímhle receptem vyšvihnete perfektní kuře v Panko strouhance propečené skrz naskrz k dokonalosti. Celé manévrování s pánvičkou Vám nezabere víc, než 5 minut, abyste udělali povrch kuřete zlatavý a křupavý.
Postup
|
PŘÍPRAVA KUŘECÍHO
Nastavte si sous-vide vařič na teplotu 65,6 °C.
Nasolte kuřecí prsa a na každý kousek dejte větvičku tymiánu.
|
|
KUŘE DO LÁZNĚ
Kuřecí prsa s tymiánem vložte do uzavíratelného zipového sáčku nebo vakuového sáčku (nebo více sáčků - vždy v jedné vrstvě). Vložte do lázně a vařte 1 hodinu.
|
|
HOUBOVÁ SMĚS
Rozpalte pánev na středním plameni, přidejte žampiony nakrájené na plátky. Opékejte do zlatova. Pak přidejte 3-4 snítky tymiánu a míchejte. Osolte a opepřete, udržujte teplé až do podávání.
|
|
KUŘE Z LÁZNĚ
Vytáhněte maso z lázně a opatrně osušte utěrkami. Rozpalte si pánev s olejem.
|
|
OBALENÍ MASA
Rozšlehejte vejce v mělké nádobě a obalte v nich kuřecí prsa. Poté je obalte v panko strouhance, do které jste přidali sůl a pepř.
|
|
SMAŽENÍ
Vložte maso na rozpálenou pánev a smažte do zlatova a křupava, cca 1-2 minuty z každé strany.
|
|
SERVÍROVÁNÍ
Nechte kuře okapat a osušit na papírových utěrkách, pak dejte na talíř společně s houbovou směsí. Můžete dozdobit tymiánem
Zdroj: recipes.anovaculinary.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"