Ingredience
- 450-650 g vepřová panenka
- 2 lžičky olivový olej
- košer sůl
- pepř
- česnekový prášek
- 1 snítka tymián čerstvýnebo rozmarýn
-
OMÁČKA
- 2 lžíce dijonská hořčice
- 1 lžíce hrubozrnná hořčice
- 3 lžíce javorový sirupnebo med
- 1 lžíce jablečný ocet
- 1/2 lžičky mačkaný česnek
- 1/4 lžičky tymián
- 1/2 lžičky kukuřičný škrob
Recept
Očekávejte šťavnaté a neodolatelné vepřové maso připravené bez stresu a k naprosté dokonalosti. Jednoduchá javorovo-hořčičná omáčka mu dodá skvělý sladko-štiplavý nádech. Už při pohledu na něj se vám budou sbíhat sliny!
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA A VAŘENÍ MASARozehřejte si vodní lázeň o teplotě 60 °C pro medium (lehce růžové maso), případně 59 °C pro medium rare (růžovo-červené šťavnaté maso) nebo 65,6 °C pro medium well (méně šťavnaté, ale ne vysušené maso). |
2 Hotovo |
OMÁČKA |
3 Hotovo |
OPEČENÍ MASA |
4 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |
1 Comments Skrýt komentáře
Potřebovala jsem inspiraci na omáčku k masu. Vyzkoušela jsem tuto a byla to trefa do černého. Výborná! Děkuji za recept.