Background Image

Crème Brûlée s borůvkami a šafránem

0 0
Crème Brûlée s borůvkami a šafránem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 šálky tučná smetana na vaření
4 ks žloutek
1/4 šálku hnědý cukr
borůvky
špetka nitek šafrán

Luxusní varianta skvělého francouzského dezertu

Vlastnosti:
  • Vegetarián

Ingredience

Recept

Sdílet

Pokud jste ještě slavný „Crème Brûlée“ nevařili, sous-vide je pro vás ta pravá metoda. Stačí následovat recept a krém bude hedvábný a krémový a jeho chuť bude skvěle vyvážená se zemitostí šafránu a lehkou kyselostí borůvek.

Použití uzavíracích skleniček je skvělou volbou i pro další skladování dezertů v lednici.

Číst
Do čeho sous vide zabalit?

Postup

1
Hotovo

ZAHŘÍVÁNÍ SMETANY

Rozehřejte si lázeň o teplotě 80 °C.
Zahřívejte smetanu a nitky šafránu v menším hrnci po dobu cca 5 minut, aby se nasála chuť šafránu. Dávejte pozor, aby smetana nedosáhla bodu varu.

2
Hotovo

CUKR A ŽLOUTKY

Dejte ohřátou smetanu na pár minut bokem. Mezitím v misce rozšlehejte cukr a vaječné žloutky.

3
Hotovo

SMÍCHÁNÍ

Pomalu vlívejte horkou smetanu do směsi cukru a vaječných žloutků. Míchejte metličkou, aby se netvořily hrudky.

4
Hotovo

CEZENÍ

Sceďte vzniklou směs přes jemný cedník.

5
Hotovo

NALÍVÁNÍ DO SKLENIC

Do zavařovacích skleniček si připravte borůvky a zalijte hotovým pudinkem až po vrchní okraj. Nechte takto připravené otevřené sklenice alespoň 30 minut odpočívat, aby unikly případné vzduchové bublinky.

6
Hotovo

VAŘENÍ

Zavíčkujte jen konečky prstů (ne příliš těsně, aby nepraskly) a vložte do lázně. Vařte po dobu 1 hodiny.

7
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Po uvaření vytáhněte sklenice z lázně a nechte vychladnout na lince 30 minut až 1 hodinu. Poté vložte do lednice a chlaďte 2-4 hodiny.
Před podáváním vytáhněte sklenice z lednice, posypte krystalovým cukrem a za opatrného otáčení opalte flambovací pistolí, až cukr zkaramelizuje. Můžete podávat.

Zdroj: foodfornet.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

romanesco sous vide
předchozí
Romanesco sous-vide
marinované harissa tofu
další
Chilli tofu s kapustovým salátem
romanesco sous vide
předchozí
Romanesco sous-vide
marinované harissa tofu
další
Chilli tofu s kapustovým salátem

1 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here