Recept
Sdílet
Pokud máte rádi pivo a k němu dobré vepřové koleno, pak vyzkoušejte tento recept. Bude šťavnaté uvnitř, křupavé na povrchu a skvěle ochucené směsí koření. A ani si pro něj nemusíte jezdit na Oktoberfest!
Postup
|
PŘÍPRAVA
Předehřejte si horkou lázeň o teplotě 65.5 °C.
Kolena omyjte teplou vodou a osušte.
Cibuli oloupejte, přepulte a pak ještě rozkrojte na čtvrtiny. Česnek oloupejte a namačkejte. Ostatní koření smíchejte v misce.
|
|
MASO DO SÁČKU
Kolena posypte kořením a vetřete ho do nich. Každé koleno dejte do sáčku a přidejte polovinu mačkaného česneku, dvě čtvrtky cibule a bobkové listy.
Vakuujte nebo zazipujte metodou vytlačení vzduchu vodou.
|
|
VAŘENÍ
Sáčky vložte do lázně tak, aby bylo maso kompletně pod vodou. Vařte po dobu 14 hodin.
|
|
SUŠENÍ MASA
Vytáhněte maso ze sáčků a odstraňte koření. Položte ho na plech s mřížkou a nechte oschnout na 95 °C v troubě po dobu 1 hodiny, poté nechte nezakryté v lednici alespoň 5 hodin.
|
|
SMAŽENÍ A PODÁVÁNÍ
Vytáhněte z lednice vychlazená kolena a otřete je papírovými utěrkami. Poté osmažte v oleji o teplotě 185°C, než bude povrch křupavý.
Nechte 10 minut odpočinout, nakrájejte a podávejte.
Zdroj: kitchenstories.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"
1 Comments Skrýt komentáře
Dobrý den. Kde prosím seženu semínka Perilla?