Background Image

Pikantní skirt steak

0 0
Pikantní skirt steak

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
celý skirt steak / hovězí oponka očištěný
1/4 šálku sojová omáčka
1/8 šálku olivový olej
1/8 šálku worcesterová omáčka
1/8 šálku chilli omáčka nebo jiná pálivá
1/8 šálku hnědý cukr
1/8 šálku rýžový ocet
1/4 šálku dijonská hořčice
z 1 citrónu citronová šťáva
4 stroužky mačkaný česnek
vločky chilli na dochucení

Skvělý kousek masa pro milovníky pálivého

Vlastnosti:
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Skirt steak neboli hovězí oponka je víceúčelový kus masa skvělý na tacos, sendviče nebo prostě jen tak samostatně jako skvělý steak. Báječně chutná po přípravě sous-vide a opečení na pánvi nebo grilu – tak zůstane uvnitř šťavnatý a na povrchu bude křupavý. Pikantnost mu dodá skvělá marináda s dijonskou hořčicí a chilli.

Číst
Je sous vide vaření bezpečné?

Postup

1
Hotovo

MARINOVÁNÍ MASA

V míse smíchejte všechny ingredience, rozšlehejte metličkou a případně dokořeňte podle chuti.
Rozdělte skirt steak na stejné díly o délce cca 20 cm. Celý skirt steak by měl mít tvořit 3-4 kusy o délce 20 cm. Dejte je do marinovací nádoby, přelijte marinádou a uzavřete. Marinujte v lednici alespoň hodinu, maximálně 1 den.

2
Hotovo

VAŘENÍ

Rozehřejte si lázeň o teplotě 56 °C.
Maso přemístěte do vakuového sáčku, vakuujte a ponořte do lázně. Vařte po dobu alespoň 1,5 hodiny.

3
Hotovo

OPEČENÍ A PODÁVÁNÍ

Po uvaření vytáhněte maso ze sáčku a rozpalte si gril na 200°C nebo víc (případně pánev).
Maso osušte poklepáním papírovými utěrkami. Opékejte cca 3 minuty z každé strany, až se utvoří krásná krusta.
Nechte odpočinout cca 10 minut, nakrájejte na tenké plátky a podávejte.

Zdroj: jewcanque.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

dýňová polévka s kešu
předchozí
Polévka z máslové dýně, kokosového mléka a kešu oříšků
česneková kuřecí křidýlka
další
Česneková kuřecí křidýlka
dýňová polévka s kešu
předchozí
Polévka z máslové dýně, kokosového mléka a kešu oříšků
česneková kuřecí křidýlka
další
Česneková kuřecí křidýlka

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here