Ingredience
- 1 ks vepřová kotleta s kostí
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky sušený zázvor
- 1 ks čerstvá paprika
- 1 ks kukuřičný klas
- hrst cherry rajčátka
- 1 stroužek mačkaný česnek
- 2 lžíce sezamový olej
Recept
Některá zelenina se uvaří k dokonalosti při stejné teplotě jako plátek vepřového a toho je možné využít a významně si ulehčit práci. Do jednoho sous-vide sáčku jsme tak dali vepřové s cherry rajčátky, kukuřicí a paprikou. Výsledkem bylo šťavnaté maso, měkká a lahodná paprika, teplá a křupavá kukuřice a slaďoučká měkká rajčátka. Příprava zabrala jen pět minut.
Maso po uvaření doporučujeme opéct na pánvi nebo grilu a dodat mu tak křupavost a šmrnc. Dle vaší volby můžete to stejné udělat i se zeleninou.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA A VAŘENÍNastavte si sous-vide vařič na teplotu 62 °C. |
2 Hotovo |
OPEČENÍ KOTLETY |
3 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |