Ingredience
- 4 ks kuřecí stehnabez kůže a kostí
- z 1/2 citronu citronová šťáva
- 1 lžíce tymián
- 1 lžička mořská sůl
- 2 lžíce extra panenský olivový olej
-
HOŘČIČNÁ OMÁČKA
- 1/2 šálku šalotkanajemno
- 2 lžíce ghí
- 1 lžíce listů citronový tymián
- 3 lžíce hořčice
- 3 lžíce bílý vinný ocet
- špetka mořská sůl
- kapka med
- cca 200 ml kuřecí vývar
-
KAPUSTA
- cca 280 g černá kapusta
- 85 g jarní cibulka
- 1 stroužek česnek
- 2 lžíce extra panenský olivový olej
- dle chuti mořská sůl
- z 1/2 citronu citronová šťáva
Recept
Představte si, že vám někdo naservíruje šťavnaté, extra chutné a dokonale uvařené kuřecí maso, přihodí skvěle orestovanou kapustu a polije omáčkou, na kterou se už při pohledu sbíhají sliny. To vás dostane!
Se sous-vide je tohle navíc jednoduchý recept, který zvládne každý.
Postup
1 Hotovo |
KUŘECÍ MASONastavte si sous-vide vařič na teplotu 65.5 °C. |
2 Hotovo |
HOŘČIČNÁ OMÁČKANa středním plameni rozehřejte na pánvi ghí a na něm zkaramelizujte šalotku nakrájenou najemno s tymiánem. |
3 Hotovo |
KAPUSTANa středním plameni rozehřejte na pánvi olej. Opečte cibulku, poté přidejte česnek. Vařte minutu a pak vložte na proužky nakrájenou kapustu. Opékejte do lehké křupavosti kapusty a na závěr zakapejte citronovou šťávou a posolte. |
4 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |