Ingredience
- cca 2,2 kg krůtí prsa
- košer sůl
- čerstvě namletý černý pepř
-
OMÁČKA
- 1 lžíce rostlinný olej
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkev
- 2 řapíky řapíkatý celer
- 1,4 l kuřecí vývar
- 2 ks bobkový list
- 1 lžička sójová omáčka
- 3 lžíce máslo
- 1/4 šálku hladká mouka
Recept
Pokud jste dostali chuť na měkoučká krůtí prsa, dokonale uvařená a šťavnatá, pak je tu recept přímo pro vás. Do křupava upečená kůžička jídlu dodá to, co byste mohli postrádat oproti krůtě upečené v troubě.
Sous-vide vaření nabízí vysokou úroveň preciznosti a kontroly nad výsledkem. Nastavením času a teploty maso uvaříte dle vaší preference.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA MASAOpatrně odstraňte kůži tak, aby byla v jednom kuse. Potom použijte ostrý nůž a odřízněte maso od kosti. Kost dejte stranou. |
2 Hotovo |
VAŘENÍRozehřejte si vodní lázeň o teplotě 63°C nebo jiné dle vaší preference podle seznamu níže. Pootevřený sáček ponořte do vody, vymačkejte zbytek vzduchu a zazipujte. Vařte po dobu 2 a půl hodiny (nebo dle vaší volby) Teploty a časy vaření: |
3 Hotovo |
KŮŽIČKANastavte si rošt doprostřed trouby a předehřejte ji na 200°C. Rozložte rovnoměrně kůži na pečící papír, velkoryse osolte a opepřete. Na vrch položte další arch pečícího papíru a opatrně vymačkejte vzduchové bublinky stranou ruky. Přeneste do trouby. |
4 Hotovo |
OMÁČKASekáčkem naporcujte kost na 2,5 cm velké kousky. V hrnci rozpalte olej na vysokou teplotu, dokud nezačne kouřit. Vložte kost, nahrubo nakrájenou cibuli, karotku a celer a vařte za občasného míchání cca 10 minut do hnědé barvy. Přidejte vývar, bobkový list a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a pak povařte 1 hodinu. Sceďte přes jemný cedník, měli byste mít zhruba 900 ml vývaru – pokud ne, přidejte vodu nebo více kuřecího vývaru. Dejte stranou. |
5 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |