Ingredience
- 3 kusy vepřová kotleta bez kosti
- 6 stroužků utřený česnek
- 2 snítky rozmarýn
- 1/2 polévkové lžíce černý pepř
- 1/4 šálku olivový olej
- z půlky citronu citronová šťáva
- dle chuti sůl
- jako příloha brambory
Recept
Spojte šťavnaté vepřové kotlety s řeckou kuchyní a získáte jednoduché avšak vynikající jídlo!
Postup
1 Hotovo 5 minut |
Začneme marinádouV kuchyňském robotu smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, rozmarýn a kuličky černého pepře. Nyní zapomeňte na sůl. Přidáním soli do této marinády by se vepřové maso vysušilo. Pro tento recept používáme základní marinádu inspirovanou Řeckem. Česnek, citronová šťáva, olivový olej a zrnka černého pepře se jednoduše rozmačkají na hrubou pastu. Nechte se inspirovat jednoduchostí řecké kuchyně. . . přidejte další bylinky, které máte rádi. Nechte tento recept sloužit pouze jako průvodce nebo možná něco, co vám pomůže začít vařit vaše vlastní „řecká“ jídla. |
2 Hotovo 4 hodiny - až 12 hodin |
Marinujeme kotlety |
3 Hotovo 1 hodina |
Jde se vařitPoté, co bylo naše vepřové maso marinováno v sous vide sáčku, je připraveno jít přímo do vodní lázně na vaření. U kotlet o tloušťce menší než jeden palec, jako jsou ty, které jsme použili my na obrázku, by asi hodina při 66℃ měla být dostatek času na to, abychom maso dostali na úroveň "medium-well". Mezitím si připravte ledovou lázeň, kam přemístíte sáček po uvaření. |
4 Hotovo 7 minut |
Ledová lázeňAž vyprší čas, přemístěte sous vide sáček do ledové lázně, abyste zabránili dalšímu vaření vepřového masa. Po několika minutách v ledové lázni vyndejte vepřové kotlety ze sáčku a nechte je v cedníku trochu oschnout. Sušení na vzduchu jim pomůže lépe se opéct pro křupavější a chutnější kůrku. V tuto chvíli je správný čas je dochutit trochou soli. Vepřové kotlety jsou nyní připraveny ke konečnému opékání. Na rozpálené pánvi nebo na grilu by to na každou stranu mělo trvat jen minutu nebo méně. |
5 Hotovo 3 minuty |
Doladění |