Ingredience
- 6 kusů hřbet tresky
- dle chuti sůl
- 1 polévková lžíce olivový olej
- 3 snítky - cca 4 stonky čerstvý kopr
- 1 šálek bílé víno
- 1 šálek smetana 30%
- 1 kus nakrájený nadrobno bílá cibule
- 2 čajové lžičky černý pepř
Recept
Naprosto dokonale uvařená treska s omáčkou, která celému jídlu dodá přesně to, co čistá chuť této ryby potřebovala.
Upřímně řečeno, treska by mohla patřit mezi ty druhy ryb, se kterými se jednoduše pracuje. Její chuť je opravdu neutrální, vůbec ne tak rybí, takže se snadno spáruje s jakoukoli ochucenou omáčkou. Díky pevné dužině je také ideální pro většinu způsobů vaření od smažení po grilování, pošírování a dušení.
Postup
1 Hotovo 34 minut |
Tresku doplníme koprem |
2 Hotovo 10 minut |
OmáčkaZačněte s chuťovým základem smetanové omáčky. Do hrnce dejte bílé víno, cibuli, kuličky pepře, stonky kopru a sůl. Zde si můžete pohrát s chutí vaší omáčky. Můžete do redukce přidat třeba další dochucovací přísadu. Například ovoce, koření, bylinky, vyměňte víno za ovocnou šťávu nebo přidejte nějaké esenciální oleje. Ať už si myslíte, že vložíte jakoukoli příchuť, nezapomeňte, že nechceme přebít spíše jemnou chuť ryby. Směs zredukujte asi na čtvrtinu původního objemu, aby se všechny ty chutě zesílily. Tato redukce by v tomto okamžiku chutnala extrémně kysele a kysele. Nebojte se, bohatost krému se nakonec povede dokonale. |
3 Hotovo 2 minuty |
Potřebujeme cedníkDále sceďte všechny ty ochucovací přísady. Nechtěli byste, aby jejich kousky skončily ve velmi rafinované smetanové omáčce, že? Redukci vložíme zpět do rendlíku a poté zašleháme smetanu. Nechte směs vařit a dále redukujte na konzistenci, která je tak hustá, aby pokryla zadní stranu lžíce. Smetanu nikdy nenechávejte vařit. |
4 Hotovo |
Dokončení omáčky |
5 Hotovo 2 minuty |
Servírujeme |