Background Image

Sous Vide křupavé kuře Adobo

0 0
Sous Vide křupavé kuře Adobo

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kilogram kuřecí stehna
1/4 šálku bílý ocet
1 polévková lžíce sojová omáčka
1 polévková lžíce worcesterová omáčka
1 lžička melasa
1 čajová lžička zrnka černého pepře
1 lžička růžová sůl
6 stroužků nakrájených na polovinu česnek
3 listy bobkový list

Budete adobo dělat už jen Sous vide? Nebo je klasika, klasikou?

Vlastnosti:
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Kdo by nemiloval adobo? Bylo by ještě možné vylepšit něco, co již mnozí tak milují?

Adobo je v podstatě dušené maso nebo drůbež v omáčce na bázi octa. Tento pokus sous vide vnutí do našeho kuřete známou příchuť adobo, přičemž je udržuje dokonale šťavnaté a jemné.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Začneme s marinádou

Marinádu tvoří jen sójová omáčka, bílý ocet, česnek, zrnka černého pepře, sůl a bobkový list. Přidala jsem trochu worcesterské omáčky pro hlubší fermentovanou chuť a melasu pro trochu sladkosti a hlubší hnědé barvy.

2
Hotovo
8 hodin

Marinujeme

Smíchejte všechny ingredience a vložte je do sous vide sáčku spolu s kousky kuřete, abyste je přes noc marinovali. Chuť tak pronikne masem skrz na skrz.

3
Hotovo
2 hodiny

A šup s tím do vodní lázně

Předehřejte vodní lázeň na 74 ℃ a kuře vařte 2 hodiny. Po této době by kuře vyšlo trochu nedopečené – vlastně ještě trochu krvavé. Nebojte se, takhle to zatím chceme, aby to po závěrečné fázi grilování bylo dokonale hotové. Pokud byste maso negrilovali, z jakýchkoliv důvodů, prodlužte dobu vaření ze 2 na 3 hodiny.

4
Hotovo
30 minut

Nechte okapat

Vyjměte kuře ze sáčku a položte ho na cedník nebo drátěnou mřížku, aby zcela okapalo. Přesuňte všechnu šťávu ze sous vide sáčku do hrnce a zredukujte ji, aby tyto chutě zesílily. V tomto okamžiku můžete zcela upravit chuť a vyvážit sladkou, pikantní a slanou chuť s větším množstvím sójové omáčky, octa nebo cukru. To je zcela na osobních preferencích. Nechte kuře asi půl hodiny sušit na vzduchu, aby později lépe křupalo. Přidání trochy soli v tomto okamžiku by také vytáhlo přebytečnou vlhkost z kůže, ale to nedoporučuji. Kůrčička pak není tak křupavá.

5
Hotovo
15 minut

Potřít olejem

Jakmile kousky kuřete pěkně oschnou, potřeme je olivovým olejem, lehce osolíme a opékáme 10 minut při 220 °C. A pak už servírujeme - třeba jako já - s rýží.

6
Hotovo
blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

treska s koprovou omáčkou
předchozí
Treska s koprovou omáčkou
Sous Vide asijské BBQ vepřové kotlety s pikantními nakládanými jablky
další
Sous Vide asijské BBQ vepřové kotlety s pikantními nakládanými jablky
treska s koprovou omáčkou
předchozí
Treska s koprovou omáčkou
Sous Vide asijské BBQ vepřové kotlety s pikantními nakládanými jablky
další
Sous Vide asijské BBQ vepřové kotlety s pikantními nakládanými jablky

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here