Ingredience
- 4 kusy filet mignon
- 1 tyčinkové máslo, nesolené změkčené tyčinkové máslo
- dle chuti růžová sůl
- tyčinkové máslo
- 2 polévkové lžíce játrová paštika
- dle chuti černý pepř
Recept
Perfektní medium-rare! Toto je rozhodně nejlepší vařený steak, jaký jsem měla.
V jednoduchosti je krása. A v tomto případě to platí dvojnásob.
Postup
1 Hotovo 45 minut |
Přípravy |
2 Hotovo 3 minuty |
Zatímco se steaky vaří, pracujte na složeném másle |
3 Hotovo 2 minuty |
Přidejte játrovou paštiku |
4 Hotovo 30 minut |
Zabalit máslo |
5 Hotovo 14 minut |
Zpět k masuKdyž jsou steaky hotové, ponořte je do ledové lázně, abyste zastavili vaření. Také by to mělo snížit vnitřní teplotu masa, aby se později při konečném opékání nepřepeklo. Steak opékejte na pánvičce 1 minutu na každou stranu. Nechte steaky 10 minut odpočinout, aby se šťáva znovu rozprostřela ve vláknech masa. |