Ingredience
- 1 kus brokolice
- 1/4 šálku kousků slaniny slanina
- 1 polévková lžíce hladká mouka
- 1 šálek plnotučné mléko
- 1/4 šálku Blue Cheese Mornay
Recept
Úžasně křupavá a chutná brokolice. Omáčka se slaninou a modrým sýrem byla opravdu vynikající.
Postup
1 Hotovo 5 minut |
Příprava brokolice |
2 Hotovo 25 minut |
Po uvaření brokolici vyjměteVařte brokolici 20 minut při 83℃. Poté vložte do ledové lázně, abyste zastavili další vaření. Co mě ohromilo, je absence jakýchkoli zbytkových šťáv v sáčku. Na rozdíl od běžného vaření nebo vaření brokolice v páře, kdy vám zůstane hrnec se zeleně zabarvenou tekutinou, která jasně ukazuje, že některé šťávy vytekly. Znamená to, že si brokolice při vaření uchovala veškerou šťávu? Nejsem si jistá, ale pokud ano, pak to může být nejzdravější způsob vaření zeleniny, podobně jako vaření v páře. |
3 Hotovo 5 minut |
Nyní k omáčce |
4 Hotovo 5 minut |
Ke slaniněSlaninu opékejte, dokud se neodstraní tuk a kousky nejsou křupavé. Většinu kousků slaniny si dejte stranou, abyste později dodali našemu jídlu texturu. Vyndejte z hrnce a položte na papírové ubrousky. Mouku naprašte přímo do tuku ze slaniny. Pečte ji dobrou minutu nebo dvě, abyste se zbavili té moučné chuti. Dávejte pozor, aby mouka nedala příliš barvu, protože děláme bílou omáčku. Pražení mouky do tmavší hnědé barvy by fungovalo skvěle při přípravě omáček tmavší barvy, jako jsou masové omáčky. |
5 Hotovo 2 minuty |
Vmícháme mléko. |