Ingredience
- 2 kusy hovězí steaky Prime Rib
- 2 polévkové lžíce thajská červená kari pasta
- dle chuti sůl
- 1,5 šálku okurka Riatazbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
- 1 šálek červená ředkevnakrájená na tenké plátky
- 1 kus Red Thai Chilijemně nasekaný
- 1 svazek čerstvá bazalkanasekané nadrobno
- 1 svazek čerstvá mátanasekané nadrobno
- 2 stroužky česneknasekané nadrobno
- 1 polévková lžíce med
- 1 polévková lžíce rybí omáčka
- 1 polévková lžíce tamarindová pasta
Recept
Tohle jedinečné jídlo musíte ochutnat. Kari pasta udělá z tohoto jídla něco neuvěřitelně dobrého. Thajská okurková raita pokrm opravdu rozzáří. Jednoduché, chutné a v celku i rychlé jídlo, které ozvláštní nedělní oběd nebo pohodové setkání s přáteli.
Postup
1 Hotovo 8 minut |
Začneme s masem |
2 Hotovo 3 minuty |
Do sáčku se steaky |
3 Hotovo 40 minut |
Vodní lázeň |
4 Hotovo 15 minut |
Ochladit |
5 Hotovo 5 minut |
Je čas na okurku |
6 Hotovo 10 minut |
Je čas na zeleninuVezměte okurku a zbavte ji semínek. Pokud to neuděláte, bude salát hodně vodnatý. Následně okurku nakrájejte. Stejně tak nakrájíme ředkvičky na plátky a smícháme s okurkou. Následně je necháme chvíli odležet v lednici, aby se chutě spojily. Všimnete si, že jsem ty okurky odjádřil. Ponechání těchto jader a semínek by způsobilo, že by salát byl příliš vodnatý |
7 Hotovo |
Zpět k masu |
8 Hotovo 2 minuty |
Šup s tím na pánev |
9 Hotovo 10 minut |
Pauza |
1 Comments Skrýt komentáře
Promiňte, ale v receptu máte hodně faktickych chyb: za prvé když maso vaříte sous vide, tak nemá žádný význam ho 5 minut před vařením solit, sůl se při delší době vaření do masa stejně dostane, i když byste ho vařila klasicky, tak 5 minut je málo času, buď ho osolte alespoň hodinu předem, lépe přes noc, nebo až těsně před smažením, za 5 minut sůl z masa akorát vytáhne vodu, ale nemá dost času se vstřebat zpět, naopak to vaření uškodí tím, že bude vlhké a kvůli tomu se bude hůř smažit. Maso hned do ledové lázně dávat nemusíte, vaření zastavit není třeba, protože maso vaříte na finální teplotu a když ho necháte klidně o pár hodin v lázni déle, tak se vůbec nic nestane. Co se týče chlazení, tak to taky není úplně nutné, maso ve vnitr tak rychle neprevari. Se steakem klidně hýbat můžete, každopádně použil bych více oleje, popřípadě bych něčím zatížil, stejně se Vám ten steak moc dobře neosmažil. A při takovéto dlouhé úpravě masa a následném zchlazeni a lehkem opečení není ani třeba steak nechávat odpočinout, ale nic tím nezkazíte.