Ingredience
- 6 vejce
- 1/2 šálku strouhaný GruyereJako náhradu můžete použít Ementál
- 1/4 šálku smetanový sýr
- 1/4 lžičky sůl
- 3 plátky slanina
- Další vybavení: 6 zavařovacích sklenic 4oz/125ml s 2dílnými šroubovacími víčky
Recept
Lehce pikantní vejce se slaninou a sýrem Gruyere. Uděláte takto vejce k snídani jednou. A pak po druhé. A po třetí…a pak stále dokola. Někdy zkuste ještě recept ozvláštnit slaninou opečenou na pečícím papíře v troubě při 205ºC. Cca na 16 až 20 minut podle možností vaší trouby. A mějte po ruce dost vajíček!s
Postup
1 Hotovo 10 minut |
Připravíme vařič |
2 Hotovo 2 minuty |
Připravte sklenice |
3 Hotovo 2 minuty |
Vejce do skla |
4 Hotovo 1 hodina 4 minuty |
Příprava před vařenímPřipevněte dvoudílná víčka a těsně utáhněte konečky prstů. Dbejte na to, aby sklenice byly zašroubované tak akorát. Utahujte pouze konečky prstů; pokud jsou příliš těsné, tlak vzduchu uvnitř se nebude moci uvolnit a sklenice se na lázni rozbijí Po uzavření ponořte sklenice do vodní lázně a nastavte časovač na 1 hodinu. Vyjměte z lázně a vychutnejte si přímo z nádoby, pokud chcete! |
1 Comments Skrýt komentáře
Ako dlho vydrzia v chladnicke?