Background Image

Kuřecí prsa ve stylu Sous Vide Tagine

0 0
Kuřecí prsa ve stylu Sous Vide Tagine

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 lžička paprika mletá
1 lžíce koriandr mletý
2 lžičky kurkuma mletá
1 1/2 lžičky granulovaný zázvor
1 lžička skořice
1 lžička - mleté nové koření
3/4 lžičky kardamom mletý
1/2 lžičky česnekový prášek
2 kuřecí prsa bez kosti
dle chuti košer sůl
dle chuti čerstvě mletý černý pepř
2 lžíce extra panenský olivový olej
1 malá nakrájená na kostičky cibule
1 1/2 lžičky mletý čerstvý zázvor
2 stroužky česnek
špetka šafrán
2 lžíce rajčatový protlak
1 šálek kuřecí vývar
2 rajčata
1/2 šálku zelené olivy vypeckované a nakrájené
na ozdobu Nasekaný čerstvý koriandr

Když vařit zdravě, tak kuřecí prsa. A když zkusit něco nového, tak tento recept.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Skvělý recept, skvělá chuť. Není to rychlý recept, ale osobně mě ohromila textura a pikantní chuť.

Dušené tmavé maso v bohaté, hluboce kořeněné omáčce je moje představa dokonalého podzimního i zimního komfortního jídla. Ale pomocí sous vide vaření snadno dostanete veškerou chuť pravého taginu do kuřecích prsou. A vyplatí se nejprve si připravit vlastní směs koření, kterou použijete jako potěr na kuře a základ omáčky. Tajine nebo někdy také Tagine je typickým nádobím pocházejícím ze severní Afriky, ale také názvem pro dušenou směs masa, zeleniny nebo dokonce ovoce a ořechů, která se v typickém Tajine hrnci vyrábí.

Postup

1
Hotovo
2 hodiny 30 minut

Začínáme...

Nastavte vařič na 63,3ºC. Smíchejte papriku, koriandr, kurkumu, zázvor, skořici, nové koření, kardamom a česnekový prášek v malé misce. Přeneste na střední pánev nastavenou na střední teplotu. Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Kuře potřete 1 lžící směsi koření. Přeneste do velkého sáčku na zip nebo vakuově uzavřete s 1 lžící olivového oleje. Utěsněte pomocí techniky ponoření do vody nebo vakuového těsnění na vlhké nastavení. Vložte sáček do vodní lázně a nastavte časovač na 2 1/2 hodiny nebo až 6 hodin.

2
Hotovo
7 minut

Připravíme omáčku

Asi 30 minut před dokončením kuřete si připravte omáčku: Zbývající lžíci olivového oleje rozehřejte na střední pánvi na středním plameni. Když se olej třpytí, přidejte cibuli, zázvor, česnek, šafrán a 1 polévkovou lžíci směsi koření a dochuťte solí. Opékejte, dokud cibule nezměkne a nezprůhlední, 5 až 7 minut.

3
Hotovo
20 minut

Rajčatová pasta na scénu!

Přidejte rajčatovou pastu a pokračujte ve vaření za častého míchání, dokud rajčatová pasta nezčervená, 3 až 5 minut. Přidejte vývar, rajčata a olivy a přiveďte k varu, seškrabejte všechny zhnědlé kousky ze dna pánve. Jakmile se omáčka rozvaří, snižte teplotu na minimum, zakryjte pánev a vařte 20 minut. Dochutíme solí a pepřem. Odstraňte z ohně, dokud není kuře hotové.

4
Hotovo
5 minut

Dokončujeme, servírujeme

Když časovač zhasne, vyjměte sáček z vodní lázně. Vyjměte kuře ze sáčku a přendejte na prkénko. Maso odřízněte od kosti a nakrájejte na 1/2-palcové silné medailonky. Omáčku jemně prohřejte a na pánev vložte kuřecí plátky. Nalijte na kuře omáčku, posypte koriandrem a podávejte.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide Krátká žebra Hovězí Stroganoff
předchozí
Sous Vide Krátká žebra Hovězí Stroganoff
trhané vepřové maso
další
Sous Vide tažené vepřové tacos
Sous Vide Krátká žebra Hovězí Stroganoff
předchozí
Sous Vide Krátká žebra Hovězí Stroganoff
trhané vepřové maso
další
Sous Vide tažené vepřové tacos

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here