Background Image
  • Domů
  • Sous Vide asijský flank steak s rajčaty

Sous Vide asijský flank steak s rajčaty

0 0
Sous Vide asijský flank steak s rajčaty

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
6 polévkových lžic asijská rybí omáčka 88 ml
6 polévkových lžic javorový sirup 88 ml
5 polévkových lžic Mirin 74 ml
2 čajové lžičky sezamový olej 10 ml
dle chuti černý pepř
1 limetka
na ozdobu koriandr čerstvý
1 velké rajče nakrájené vodorovně na silné plátky
450 gramů flank steak

Lehká, dobrá a rychle připravená večeře s rajčátky. Jedinečná chuť masa, kterou budete cítí brzy opět zopakovat.

Ingredience

Recept

Sdílet

Lehká, dobrá a rychle připravená večeře s rajčátky.

Jak umocnit šťavnatost kousku masa? Vařte ho s přísadami, které mají také hodně umami nebo pikantnosti, stejně jako hovězí maso. V tomto případě to znamená spolu s rybí omáčkou a rajčaty. Dnes si ukážeme, jak na jednoduchou, asijskou marinádu z rybí omáčky, mirinu (japonské rýžové víno), sezamového oleje a javorového sirupu. To všechno se zredukuje, aby se zintenzivnily chuti.

Vzhledem k tomu, že potřebujeme flank steak tenčí, může se snadno převařit. To se vám při soud vide vaření ale nestane. Zkuste ho vařit pouze 90 minut. Sami uvidíte, že ve výsledku bude křehký, ale stále s příjemnou chutí. Nezapomeňte ho nakrájet přes dlouhá svalová vlákna, aby se dal snadno jíst.

Postup

1
Hotovo
10 minut

Zahřejeme vařič

Naplňte velký hrnec vodou a připojte soud vide vařič. Nastavte ho na 55 stupňů Celsia. Mezitím, než se voda zahřeje na požadovanou teplotu, si připravíme omáčku. V malém hrnci smíchejte rybí omáčku, javorový sirup, mirin, sezamový olej a černý pepř. Přiveďte k varu na středně vysoké teplotě a nechte asi 5 minut redukovat, dokud nebude lehce sirupová. Nechte marinádu vychladnout na pokojovou teplotu. Odlijte si stranou asi polovinu.

2
Hotovo
90 minut

Vše do sáčku

V plastovém sáčku vakuově uzavřete zbývající polovinu marinády s flank steakem. Když voda dosáhne optimální teploty, přidejte sáček s flank steakem a nechte 1 ½ hodiny vařit.

3
Hotovo
30 minut

Připravíme rajčata

Mezitím rajčata vakuově uzavřete v jedné vrstvě do plastového sáčku. Třicet minut předtím, než je flank steak hotový, přidejte sáček rajčat do hrnce s vodou.

4
Hotovo
5 minut

Zpět k rajčatům

Po půl hodině vyjměte plátky rajčat ze sáčku. Plátky rajčat potřeme z obou stran trochou odložené marinády. Grilovací pánev potřete sprejem na vaření a položte na sporák na středně vysokou teplotu. Plátky rajčat grilujte asi 2 minuty z každé strany. Vyjměte a dejte stranou. Vyjměte flank steak ze sáčku a potřete odloženou marinádou. Grilujte na pánvi 1–2 minuty z každé strany na středně vysoké teplotě. Pozorně sledujte, protože cukry v marinádě budou mít tendenci maso rychle zhnědnout. Položte maso na servírovací talíř. Ozdobte plátky rajčat, troškou čerstvé limetkové šťávy a lístky koriandru. Podávejte tak, že flank steak nakrájíte proti vláknu masa.

5
Hotovo
blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Filet mignon
předchozí
Sous Filet Mignon s játrovým máslem
Přes noc Sous Vide slanina s chilli-slaninou-tučné vafle
další
Přes noc tažená Sous Vide chilli slanina a vafle
Filet mignon
předchozí
Sous Filet Mignon s játrovým máslem
Přes noc Sous Vide slanina s chilli-slaninou-tučné vafle
další
Přes noc tažená Sous Vide chilli slanina a vafle

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here