Ingredience
- 500 gramů lišky
- 1 lžíce extra panenský olivový olej
- 3 lžíce máslo
- 3 stroužky česnekoloupané a rozdrcené
- 3 snítky čerstvý rozmarýn
- 30 gramů slaninatlustě nakrájená slanina nebo pancetta, mohou být i velké kostky
- 1.4 šálku šalotkanadrobno nakrájená
- 1 lžíce citronová šťáva
- 1.2 šálku Parmigiano Reggianostrouhaný
- 1 lžička bílý lanýžový olej
- na dochucení Kosher sůl a čerstvě mletý černý pepř
Recept
Při experimentování s liškami a Sous Vide přípravou jídla, brzy zjistíte, že můžete poměrně jednoduše a rychle dodat jídlu mnohem intenzívnější chuť lišek. Tedy oproti „běžné přípravě“. V době přípravy tohoto receptu je již houbová sezóna v proudu. Ideální příležitost připravit si nízkosacharidové, bezlepkové, houbové nudle. Pojďme se podívat, jak na přípravu této mňamky..
Postup
1 Hotovo 1 hodina 30 minut |
Příprava |
2 Hotovo 5 minut |
Po uvaření.. |
3 Hotovo 3 minuty |
Houby natrháme |
4 Hotovo 15 minut |
Slanina na "scénu" |
5 Hotovo 2 minuty |
DolaďujemePánev potřete citronovou šťávou. Přidejte tekutinu z vaření hub a houbové „nudle“. Dochutíme solí a pepřem, promícháme a dvě minuty restujeme. Odstraňte houby z ohně a vmíchejte sýr a lanýžový olej. Sýr si dejte stranou i na servírování. Pokud máte po ruce ještě čerstvou pažitku, neváhejte a dejte ji tam taky! Nebudete litovat. |
6 Hotovo |
Servírujeme |