Ingredience
- 250 gramů chřest
- 200 gramů Pancetta tesa
- 30 gramů Bottarga
- 1 citrón
- na potření špiček chřestu extra panenský olivový olej
Recept
Ještě, než se případně zeptáte – rovnou osvětlím, co je to Bottarga. Bottarga je sušený kaviár vyráběný z ušlechtilé mořské ryby – cípala obecného „muggine“. Pochází ze zemí kolem Středozemního moře a nejkvalitnější je asi ze Sardinie, specializované oblasti Cabras na středozápadě ostrova. Další důležitou přísadou v tomto receptu je chřest. Chřest patří mezi zeleninu, která se nejlépe vaří sous vide. V tomto receptu je chuť zvýrazněna pikantními prvky, jako je bottarga a pancetta.
Postup
1 Hotovo dle typu sous vide vařiče |
Nastavte vařič |
2 Hotovo 20 minut |
Připravíme chřestChřest omyjte a odstraňte dřevnatou část. Osušte je, vložte do sáčku. Ujistěte se, že se jednotlivé kousky nepřekrývají a zavakuujte. Vařte při 84°C 20 minut. Po ukončení vaření pomalu otevřete sáček a jemně položte všechny kousky chřestu na savou, papírovou utěrku. Právě tak docílíte toho, aby chřest dobře oschnul. |
3 Hotovo 2 minuty |
Obalujeme chřest |
4 Hotovo 1 minuta |
Špičky potřeme olivovým olejem |
5 Hotovo 3 minuty |
Rozpalte pánev! |
6 Hotovo 1 minuta |
Servírujeme |