Background Image

Pikantní lososové (faux-kay) poke

0 0
Pikantní lososové (faux-kay) poke

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
160 g mořská sůl
100 g máslo
80 g cukr krystal
800 g voda
800 g led
400 g losos
1 lžička olivový olej
40 g jarní cibulka nakrájené
2 lžíce majonéza
1 lžíce Sri racha
2 lžičky sojová omáčka
2 lžičky sezamový olej
plátky okurky k servírování okurka
k podávání Pažitka a sezamová semínka

Objevte skvělou chuť pikantního lososového poke s kvalitním lososem, rychlým naložením a sous vide přípravou. Perfektní jako jednohubka nebo poke tacos!

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Low Carb
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Tradiční poke je v podstatě sashimi salát z velmi čerstvé syrové ryby nakrájené na kostky (poke v havajštině znamená „krájet nebo řezat“), smíchané se sójovou omáčkou, sezamovým olejem, ořechy kukui, havajskou solí a mořskými řasami nebo sladkou cibulí. Dnes mají na Havaji v mnoha obchodech široký výběr různých druhů poke – od tuňáka, lososa až po chobotnici. Jednou z mých nejoblíbenějších variant poke je pikantní losos. Vzhledem k tomu, že není vždy snadné (nebo cenově dostupné) koupit rybu ve kvalitě sashimi, je tu „faux poke“ – nebo chcete-li „faux-kay“. Tento recept má všechny skvělé chutě, které miluji na pikantním lososovém poke, ale používám kvalitního lososa, nikoli ten ve kvalitě sashimi. Používáme metodu solení, kdy rybu nejdříve rychle naložíme a pak vaříme sous vide při nízké teplotě. Výsledkem je krásně pevná, ale přitom jemná textura, která se dobře krájí. Podávejte toto pikantní lososové „faux-kay“ poke na plátcích okurky jako elegantní jednohubku, nebo ho servírujte v čtverečcích mořských řas a vytvořte tak poke tacos!

    Postup

    1
    Hotovo
    5 minut

    Příprava solného roztoku

    Vezměte velkou mísu. A v té smíchejte vodu, sůl a cukr. Míchejte, dokud se sůl a cukr nerozpustí. Ochlaďte solný roztok přidáním ledu pod 41ºF (5ºC). Míchejte, aby se rozpustil led.

    2
    Hotovo
    45 minut

    Marinujeme lososa

    Lososa ponořte do nálevu na 45 minut.

    3
    Hotovo
    1 hodina 10 minut

    Zavakuujeme a vaříme

    Lososa vyjměte z nálevu a osušte papírovou utěrkou. Vložte lososa do velkého sáčku na zip nebo vakuově utěsněného sáčku s olivovým olejem. Utěsněte pomocí techniky ponoření do vody nebo vakuovačky, která je nastavená na vakuování vlhkých pokrmů Předehřejte vařič na požadovanou teplotu 40ºC. Vložte do vodní lázně a nastavte časovač na 1 hodinu.

    4
    Hotovo
    6 hodin

    Když časovač zhasne, vyjměte sáček z vodní lázně. Ponořte sáček do ledové lázně, aby se losos důkladně ochladil. Přendejte do lednice a nechte alespoň 6 hodin chladit. (Tento krok je důležitý. Maso za tu dobu dosáhne té správné struktury.)

    5
    Hotovo
    5 minut

    Jde se mixovat..

    Chlazeného lososa nakrájejte na 1/2-palcové kostky a vložte do mixovací nádoby. Přidejte nakrájenou jarní cibulku, majonézu, srirachu, sójovou omáčku a sezamový olej. Směs jemně promíchejte, dokud se všechny ingredience rovnoměrně nespojí.

    6
    Hotovo
    5 minut

    Servírujeme

    Lososa podávejte na plátcích okurky nebo lžící na přesnídávkách z mořských řas, ozdobené pažitkou a sezamovými semínky.

    blank

    Monika Braunová

    Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

    Šťavnatá treska s miso máslem, připravená metodou sous vide pro dokonalou chuť.
    předchozí
    Treska s miso máslem připravená metodou sous vide
    Šťavnatá treska s miso máslem, připravená metodou sous vide pro dokonalou chuť.
    předchozí
    Treska s miso máslem připravená metodou sous vide

    Přidejte svůj komentář

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here