Ingredience
- 1 kg flank steak8 steaků po 125 g
- 3 opečené Rohlík
- 12 plátků slanina
- 1 lžíce granulovaný česnek
- 0,5 lžíce černý pepř
- 0,5 lžíce sladká uzená paprika
- 2 lžíce hnědý cukr
- 4 lžíce mořská sůl
- dle chuti křenový krém
- dle chuti Řeřicha nebo rukola
Recept
Tento recept přináší perfektní kombinaci šťavnatého steaku a křupavé slaniny, doplněné o jemný křenový krém a čerstvou řeřichu nebo rukolu. Steaky jsou nejprve marinovány v aromatickém láku a následně připraveny metodou sous vide pro maximální jemnost a šťavnatost. Po rychlém opečení na grilu získají krásnou kůrku.
Postup
1 Hotovo 4 hodiny minimálně |
Příprava lákuNa lák (volitelně): V míse smíchejte 1 litr vody s mořskou solí, hnědým cukrem, uzenou paprikou, granulovaným česnekem a černým pepřem. Šlehejte, dokud se všechny ingredience nerozpustí. Vložte steaky do sáčku, zalijte lákem, vytlačte co nejvíce vzduchu a sáček uzavřete. Nechte marinovat v lednici přes noc nebo alespoň 4 hodiny. |
2 Hotovo 2 hodiny |
Sous vide příprava steaku |
3 Hotovo 2 minuty |
Grilování masaPokud nebudete steaky ihned podávat, přendejte je do mísy s ledovou vodou na 30 minut. Poté je lze skladovat v lednici až dva týdny nebo zmrazit až na šest měsíců. |
4 Hotovo 5 minut |
Servírování |