Background Image

Sendvič s flank steakem připraveným metodou sous vide

1 0
Sendvič s flank steakem připraveným metodou sous vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg flank steak 8 steaků po 125 g
3 opečené Rohlík
12 plátků slanina
1 lžíce granulovaný česnek
0,5 lžíce černý pepř
0,5 lžíce sladká uzená paprika
2 lžíce hnědý cukr
4 lžíce mořská sůl
dle chuti křenový krém
dle chuti Řeřicha nebo rukola

Vyzkoušejte náš recept na sendvič s flank steakem sous vide, pepřovou krustou a křupavou slaninou – dokonale šťavnaté maso, které vás nadchne svou chutí!

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tento recept přináší perfektní kombinaci šťavnatého steaku a křupavé slaniny, doplněné o jemný křenový krém a čerstvou řeřichu nebo rukolu. Steaky jsou nejprve marinovány v aromatickém láku a následně připraveny metodou sous vide pro maximální jemnost a šťavnatost. Po rychlém opečení na grilu získají krásnou kůrku.

 

 

Postup

1
Hotovo
4 hodiny minimálně

Příprava láku

Na lák (volitelně): V míse smíchejte 1 litr vody s mořskou solí, hnědým cukrem, uzenou paprikou, granulovaným česnekem a černým pepřem. Šlehejte, dokud se všechny ingredience nerozpustí. Vložte steaky do sáčku, zalijte lákem, vytlačte co nejvíce vzduchu a sáček uzavřete. Nechte marinovat v lednici přes noc nebo alespoň 4 hodiny.
Chcete-li použít slaninu, nastavte teplotu sous vide na 66 °C a vařte slaninu 8–12 hodin. Po uvaření ji ponořte do ledové vody na 30 minut, poté ji lze skladovat v lednici až dva týdny nebo zmrazit až na šest měsíců.

2
Hotovo
2 hodiny

Sous vide příprava steaku

Vyjměte steaky z láku, osušte je papírovou utěrkou a obě strany posypte černým pepřem. Předehřejte vodní lázeň na 57 °C. Vložte steaky do vakuového sáčku a ponořte je do lázně. Vařte po dobu 2 hodin.

3
Hotovo
2 minuty

Grilování masa

Pokud nebudete steaky ihned podávat, přendejte je do mísy s ledovou vodou na 30 minut. Poté je lze skladovat v lednici až dva týdny nebo zmrazit až na šest měsíců.
Pokud chcete pokrm ihned servírovat, vyjměte steaky z vakuového sáčku a nechte je krátce odpočinout při pokojové teplotě. Poté je rychle opečte na rozpáleném grilu – každou stranu asi 1 minutu. Slaninu grilujte 30 sekund na každé straně.

4
Hotovo
5 minut

Servírování

Steak nakrájejte na tenké plátky přes vlákno. Na opečené rohlíky navrstvěte plátky steaku, přidejte slaninu, křenový krém a řeřichu nebo rukolu.
Dobrou chuť!

blank
mušle s kari
předchozí
Pečené mořské mušle v korma omáčce
kukuřice
další
Sous Vide Mexická kukuřice
mušle s kari
předchozí
Pečené mořské mušle v korma omáčce
kukuřice
další
Sous Vide Mexická kukuřice

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here