Ingredience
- Počet dle chuti hřebenatkysval odstraněn
- 1 žlutá cibulestředně velká, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneknasekané
- 1 lžíce mletý čerstvý zázvor
- 1 paprička jalapeñostřední, nakrájená na kostičky
- 1 lžička česnekový prášek
- 2 lžičky garam masala
- 2 lžičky kurkuma mletá
- 1 lžička mletý kmín
- 1 lžička koriandr mletý
- 1 lžička paprikamůže být sladká či uzená
- 1.2 lžičky skořice
- 1 hrnek kešu oříškyopečených
- 1 hrnek bílý jogurt(dobře funguje i plnotučné mléko
- 1 citrón
- na servírování koriandr čerstvý
- 1 lžíce hladká mouka
- dle chuti sůl
- 1 lžíce olivový olej
- 240 mililitrů kuřecí vývar
Recept
Pečené mořské mušle s korma kari jsou lahodným spojením chutí a textur, které potěší vaše chuťové pohárky. Díky metodě sous vide zůstávají mušle šťavnaté a jemné, zatímco korma kari dodává pokrmu bohatou a aromatickou chuť. Tento recept je ideální pro zvláštní příležitosti nebo když chcete ohromit své hosty něčím výjimečným. Připravte si tuto lahůdku a vychutnejte si dokonalou harmonii chutí! Vyzkoušejte lahodné pečené mořské mušle s korma kari. Snadný recept s jemnými mušlemi a bohatou omáčkou, ideální pro oslavy nebo romantickou večeři!
Postup
1 Hotovo 35 minut |
Zahříváme sous vide |
2 Hotovo 8 minut |
Rozpalte pánev.. |
3 Hotovo 4 minuty |
Mixujeme |
4 Hotovo dle rychlosti sous vide vařiče |
Zahříváme pyré |
5 Hotovo 5 minut |
ServírujemePoté, co jsou hřebenatky hotové, opatrně je vyjměte ze sáčku a osušte. Vršek hřebenatek posypte univerzální moukou. To vám pomůže získat na nich pěknou tmavou kůrku, když je opečete. Připravte si pánev, nejlépe dobře ochucenou litinovou, velmi rozpálenou a nalijte do ní trochu oleje. Každou z vašich hřebenatek rychle opékejte asi 30–60 sekund, dokud nezískáte hezkou zlatohnědou kůrku. Hřebenatku opékejte pouze na jedné straně, aby se nepřipekla. Hřebenatky podávejte na kari a ozdobte čerstvým koriandrem a citronovou šťávou |