Background Image
  • Domů
  • Ryby
  • Pečené mořské mušle s korma kari

Pečené mořské mušle s korma kari

0 0
Pečené mořské mušle s korma kari

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
Počet dle chuti hřebenatky sval odstraněn
1 žlutá cibule středně velká, nakrájená na kostičky
3 stroužky česnek nasekané
1 lžíce mletý čerstvý zázvor
1 paprička jalapeño střední, nakrájená na kostičky
1 lžička česnekový prášek
2 lžičky garam masala
2 lžičky kurkuma mletá
1 lžička mletý kmín
1 lžička koriandr mletý
1 lžička paprika může být sladká či uzená
1.2 lžičky skořice
1 hrnek kešu oříšky opečených
1 hrnek bílý jogurt (dobře funguje i plnotučné mléko
1 citrón
na servírování koriandr čerstvý
1 lžíce hladká mouka
dle chuti sůl
1 lžíce olivový olej
240 mililitrů kuřecí vývar

Objevte recept na pečené mořské mušle s korma kari. Šťavnaté mušle připravené metodou sous vide v kombinaci s aromatickým kari omáčkou!

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pečené mořské mušle s korma kari jsou lahodným spojením chutí a textur, které potěší vaše chuťové pohárky. Díky metodě sous vide zůstávají mušle šťavnaté a jemné, zatímco korma kari dodává pokrmu bohatou a aromatickou chuť. Tento recept je ideální pro zvláštní příležitosti nebo když chcete ohromit své hosty něčím výjimečným. Připravte si tuto lahůdku a vychutnejte si dokonalou harmonii chutí! Vyzkoušejte lahodné pečené mořské mušle s korma kari. Snadný recept s jemnými mušlemi a bohatou omáčkou, ideální pro oslavy nebo romantickou večeři!

Postup

1
Hotovo
35 minut

Zahříváme sous vide

Nastavte svůj sous vide na 48,9ºC. Ochuťte mušle solí, 1 lžičkou kurkumy a česnekovým práškem a vložte je do sáčku. Nalijte trochu oliv do sáčku a uzavřete. Vhoďte sáček do lázně a vařte 30 minut.

2
Hotovo
8 minut

Rozpalte pánev..

Mezitím nalijte trochu olivového oleje do pánve na středním plameni a přidejte cibuli. Vařte 5 minut a do poloviny přidejte trochu soli, aby se uvařily a zkaramelizovaly. Přidejte česnek, zázvor, jalapeño, všechno koření a pokračujte ve vaření další 1-2 minuty.

3
Hotovo
4 minuty

Mixujeme

Vše vložte z pánve do mixéru a přidejte opečené kešu, jogurt, kuřecí vývar a šťávu z 1 poloviny citronu. Vše rozmixujeme na hladké pyré.

4
Hotovo
dle rychlosti sous vide vařiče

Zahříváme pyré

Nalijte pyré zpět do pánve a přikryté vařte na mírném plameni, dokud nebudou vaše mušle připraveny.

5
Hotovo
5 minut

Servírujeme

Poté, co jsou hřebenatky hotové, opatrně je vyjměte ze sáčku a osušte. Vršek hřebenatek posypte univerzální moukou. To vám pomůže získat na nich pěknou tmavou kůrku, když je opečete. Připravte si pánev, nejlépe dobře ochucenou litinovou, velmi rozpálenou a nalijte do ní trochu oleje. Každou z vašich hřebenatek rychle opékejte asi 30–60 sekund, dokud nezískáte hezkou zlatohnědou kůrku. Hřebenatku opékejte pouze na jedné straně, aby se nepřipekla. Hřebenatky podávejte na kari a ozdobte čerstvým koriandrem a citronovou šťávou

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide Polévka z kořeněných hrušek a máslové dýně
předchozí
Sous Vide polévka z kořeněných hrušek a máslové dýně
sendvič
další
Sendvič s flank steakem připraveným metodou sous vide
Sous Vide Polévka z kořeněných hrušek a máslové dýně
předchozí
Sous Vide polévka z kořeněných hrušek a máslové dýně
sendvič
další
Sendvič s flank steakem připraveným metodou sous vide

Přidejte svůj komentář