Ingredience
- Počet dle potřeby hřebenatkyodstranit sval
- 1 ks žlutá cibulestředně velká, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneknasekané
- 1 lžíce strouhaný zázvor
- 1 ks paprička jalapeñostřední, nakrájená na kostičky
- 1 lžička česnekový prášek
- 2 lžičky garam masala
- 2 lžičky kurkuma mletá
- 1 lžička mletý kmín
- 1 lžička koriandr mletý
- 1 lžička sladká paprikamůže být i uzená
- 1/2 lžičky skořice
- 130 g kešu oříškyopečených
- 240 g bílý jogurtdobře funguje i plnotučné mléko
- 1 ks citrón
- 1 lžíce hladká mouka
- 1 lžíce olivový olej
- 240 ml kuřecí vývar
- dle chuti sůl
- na servírování koriandr čerstvý
Recept
Jemné hřebenatky vařené metodou sous vide si zachovají šťavnatost a v kombinaci s bohatou kari omáčkou vytvoří dokonalý chuťový zážitek. Krémová omáčka z jogurtu, koření a kešu oříšků doplňuje jemnost hřebenatek, které na závěr získají křupavou kůrku na pánvi. Podávejte s čerstvým koriandrem a citronovou šťávou pro dokonalé doladění chutí.
Postup
1 Hotovo 35 minut |
Příprava sous vide |
2 Hotovo 8 minut |
Příprava základu na omáčkuNa středním plamenu rozehřejte pánev s trochou olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte přibližně 5 minut, dokud nezměkne a nezačne karamelizovat. V polovině smažení přidejte špetku soli. Poté vmíchejte česnek, zázvor, nakrájené jalapeño a veškeré koření. Restujte ještě 1–2 minuty, aby se rozvinula vůně koření. |
3 Hotovo 4 minuty |
Mixování omáčky |
4 Hotovo dle rychlosti sous vide vařiče |
Zahřívání omáčky |
5 Hotovo 5 minut |
Opékání hřebenatekJakmile jsou hřebenatky hotové, opatrně je vyjměte ze sáčku a osušte. Vršek posypte univerzální moukou – díky tomu získají krásnou tmavou kůrku při opékání. Připravte si dobře vypálenou litinovou pánev, rozehřejte ji na vysokou teplotu a přidejte trochu oleje. Každou hřebenatku opékejte 30–60 sekund, dokud nebude mít zlatohnědou kůrku. Opékejte je pouze z jedné strany, aby zůstaly šťavnaté. |
6 Hotovo 1 minuta |
ServírováníHřebenatky podávejte s kari omáčkou, posypte čerstvým koriandrem a zakápněte citronovou šťávou. |