Background Image
  • Domů
  • Ryby
  • Pečené mořské mušle v korma omáčce

Pečené mořské mušle v korma omáčce

0 0
Pečené mořské mušle v korma omáčce

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
Počet dle potřeby hřebenatky odstranit sval
1 ks žlutá cibule středně velká, nakrájená na kostičky
3 stroužky česnek nasekané
1 lžíce strouhaný zázvor
1 ks paprička jalapeño střední, nakrájená na kostičky
1 lžička česnekový prášek
2 lžičky garam masala
2 lžičky kurkuma mletá
1 lžička mletý kmín
1 lžička koriandr mletý
1 lžička sladká paprika může být i uzená
1/2 lžičky skořice
130 g kešu oříšky opečených
240 g bílý jogurt dobře funguje i plnotučné mléko
1 ks citrón
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce olivový olej
240 ml kuřecí vývar
dle chuti sůl
na servírování koriandr čerstvý

Objevte lahodný recept na mořské mušle s korma kari. Díky metodě sous vide zůstanou dokonale šťavnaté a v kombinaci s aromatickou kari omáčkou vytvoří neodolatelnou chuťovou symfonii!

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Jemné hřebenatky vařené metodou sous vide si zachovají šťavnatost a v kombinaci s bohatou kari omáčkou vytvoří dokonalý chuťový zážitek. Krémová omáčka z jogurtu, koření a kešu oříšků doplňuje jemnost hřebenatek, které na závěr získají křupavou kůrku na pánvi. Podávejte s čerstvým koriandrem a citronovou šťávou pro dokonalé doladění chutí.

Postup

1
Hotovo
35 minut

Příprava sous vide

Nastavte sous vide vařič na 48,9 °C. Hřebenatky osolte, posypte 1 lžičkou kurkumy a česnekovým práškem. Vložte je do vakuového sáčku, přidejte trochu olivového oleje a uzavřete. Sáček vložte do vodní lázně a vařte po dobu 30 minut.

2
Hotovo
8 minut

Příprava základu na omáčku

Na středním plamenu rozehřejte pánev s trochou olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte přibližně 5 minut, dokud nezměkne a nezačne karamelizovat. V polovině smažení přidejte špetku soli. Poté vmíchejte česnek, zázvor, nakrájené jalapeño a veškeré koření. Restujte ještě 1–2 minuty, aby se rozvinula vůně koření.

3
Hotovo
4 minuty

Mixování omáčky

Obsah pánve přendejte do mixéru, přidejte opečené kešu oříšky, jogurt, kuřecí vývar a šťávu z poloviny citronu. Mixujte do hladké konzistence.

4
Hotovo
dle rychlosti sous vide vařiče

Zahřívání omáčky

Omáčku nalijte zpět do pánve, přikryjte a na mírném plamenu zahřívejte, dokud nebudou hřebenatky připraveny.

5
Hotovo
5 minut

Opékání hřebenatek

Jakmile jsou hřebenatky hotové, opatrně je vyjměte ze sáčku a osušte. Vršek posypte univerzální moukou – díky tomu získají krásnou tmavou kůrku při opékání. Připravte si dobře vypálenou litinovou pánev, rozehřejte ji na vysokou teplotu a přidejte trochu oleje. Každou hřebenatku opékejte 30–60 sekund, dokud nebude mít zlatohnědou kůrku. Opékejte je pouze z jedné strany, aby zůstaly šťavnaté.

6
Hotovo
1 minuta

Servírování

Hřebenatky podávejte s kari omáčkou, posypte čerstvým koriandrem a zakápněte citronovou šťávou.
Dobrou chuť!

blank
Sous Vide Polévka z kořeněných hrušek a máslové dýně
předchozí
Sous Vide polévka z kořeněných hrušek a máslové dýně
sendvič
další
Sendvič s flank steakem připraveným metodou sous vide
Sous Vide Polévka z kořeněných hrušek a máslové dýně
předchozí
Sous Vide polévka z kořeněných hrušek a máslové dýně
sendvič
další
Sendvič s flank steakem připraveným metodou sous vide

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here