České jídlo vyžaduje přeprogramování kulinářského myšlení: Tuk je chuť, tuk je dobrý a cholesterol je váš přítel. Pokud vám to zní osvobozujícím způsobem, vyhrňte si rukávy a přitáhněte si židli. V českém stravování se odráží závan vlivů sousedních zemí na této křižovatce Evropy. Mezi germánské importy patří pečená husa, kysané zelí a knedlíky. Česká kuchyně si také přizpůsobila řízky (obalované a smažené kuřecí nebo vepřové placky) z Vídně, guláš z Maďarska a další slovanské základy – zakysanou smetanu, ocet, kyselou zeleninu, okurky – z Východu. A přestože česká kuchyně obsahuje mnoho věcí, není kořeněná, plná bylinek – ani lehká.
Na českém stole převládá maso a sacharidy. Nejoblíbenějším typickým českým jídlem je Vepřová s knedlíkem a se zelím – vepřová pečeně podávaná s kysaným zelím a knedlíkem. Toto jídlo potěší příznivce prosté domácí kuchyně.
Svíčková na smetaně (plátky hovězí svíčkové, dušené v troubě a podávané ve smetanové omáčce s ozdobou z brusinek a kopečkem šlehačky) je další haute klasika z tradiční české kuchyně. Jak tedy vidíte, česká kuchyně rozhodně nepatří mezi nejzdravější na světě.
© 2024 Česká Sous Vide kuchařka s online recepty zdarma, které snadno připravíte u vás doma. Zdroje ChefSteps, Anovaculinary, Recipetineats, ... / Kontakt