Mexiko je domovem mnoha známých a světoznámě uznávaných pokrmů. Mexická kuchyně se liší v závislosti na místních klimatických a geografických podmínkách a etnických rozdílech mezi původními obyvateli.
Sever Mexika – je známý svými masovými pokrmy, zejména hovězím masem a pšenicí v podobě moučných tortill.
Oblast Oaxaca – známá pro své slané tamales, tortilly a slavnostní moles.
Yucatán – v kuchyni je hojně zastoupeno tropické ovoce.
Horské oblasti na západě země – známé díky birrii (kozí/hovězí/vepřové maso v pikantní rajčatové omáčce).
Tichomořské pobřeží a poloostrov Baja California – v kuchyni převažují mořské plody.
Třemi základními surovinami mexických jídel jsou kukuřice, fazole a chilli (pálivé papričky), které se vyskytovaly již před příchodem Španělů. Kukuřice se konzumuje ve všech možných podobách, ale především jako tortilla (tenká kulatá placka z kukuřičného těsta). Tortilly se používají také k přípravě tacos a quesadillas, které jsou oblíbené po celé zemi. V mexických pokrmech se také hojně objevuje avokádo, rajčata a rýže.
© 2024 Česká Sous Vide kuchařka s online recepty zdarma, které snadno připravíte u vás doma. Zdroje ChefSteps, Anovaculinary, Recipetineats, ... / Kontakt