Ingredience
- 900 g brambory
- 5 stroužků česnek
- 140 g máslo
- 235 ml mléko
- 3 větvičky rozmarýn
- sůl
- bílý pepř
Recept
Naprosto dokonalá konzistence bramborové kaše! Tato příloha se hodí k jakémukoliv masu a díky máslu má kaše jemnou strukturu. Vyzkoušejte a uvidíte, že vaše chuťové pohárky se rozntacují!
Postup
1 Hotovo 10 min |
BRAMBORY OLOUPEME A NAKRÁJÍME |
2 Hotovo 1 hod 30 min |
VODNÍ LÁZEŇ |
3 Hotovo 8 min |
DOCHUTÍMEPo uvaření vyndáme sáček z vodní lázně a obsah sáčku vložíme do velké mísy a brambory rozmačkáme. Pokud chcete mít opravdu extra hladkou strukturu, protlačte bramborovou kaši přes síto (nepužívejte kuchyňské roboty, struktura kaše pak bude spíše lepkavá). Následně do kaše přilijeme rozpuštěné máslo a mléko. Dochutíme solí a bílým pepřem. Můžeme případně dozdobit dalším čerstvým rozmarýnem a podáváme. Zdroj: recipes.anovaculinary.com |