Ingredience
- 1 ks brokolicecelá hlava
- 1 ks cibulestředně velká
- 6 ks žampiony
- 40 g máslo
- 5 g sůl
- 4 g česnekcca 1 - 2 stroužky
- 82 g bílé víno
- 340 g smetanake šlehání
- 100 g bílý čedar
- podle potřeby černý pepř
Recept
Sýr je perfektní způsob, jak děti naučit jíst brokolici. Tato omáčka základní trik lehce upgraduje. K její přípravě budete potřebovat bílý čedar, trochu vína a smetanu.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Vytvoříme brokolicovo-cibulový základ |
2 Hotovo 3 min |
Očistíme houby |
3 Hotovo 15 min |
VařímeDo hrnce dáme máslo, sůl, česnek a kaši z brokolice a cibule a pomalu vaříme na středním plamenu asi 6 minut nebo dokud cibule a brokolice nejsou měkké. Přidáme víno a redukujeme. Jakmile v hrnci už nezbývá moc tekutiny, přidáme smetanu a sýr. Redukujeme dokud se omáčka netáhne jako fondue. Přidáme houby a růžičky brokolice a vaříme, dokud nezměknou. |
4 Hotovo 2 min |
Dochutíme a okamžitě podáváme |