Ingredience
- 500 g celer
- 195 g smetana33%
- 40 g máslo
- 15 g citronová šťáva
- 4 g sůl
Recept
Celer má velmi výraznou chuť. Jedná se o nevzhledný kořen, který má pod tvrdou slupkou krásnou bílou dužinu. Metodou sous vide lze dužinu jednoduše rozvařit do hedvábně hladkého a velmi chutného pyré s příchutí zeleniny.
Celerové pyré lze v sáčku skladovat až několik dní – když je třeba, velmi snadno se ohřívá. A přitom neztrácí kvalitu a chuť. Celerová kaše je naprosto skvělá příloha k vepřovému masu, můžete ji však podávat i samotnou.
A ještě jeden tip na konec – celerovou kaši můžete smíchat s kaší bramborovou. Někteří členové našeho kuchařského týmu na tuto kombinaci nedají dopustit!
Postup
1 Hotovo 5 min |
Oloupejte celer |
2 Hotovo 5 min |
Omyjte a nakrájejte |
3 Hotovo 5 min |
Zabalte |
4 Hotovo |
Vařte |
5 Hotovo 5 min |
Rozmixujte |
6 Hotovo |
Servírujte nebo uložte na později |