Ingredience
- 500 g batáty
- 100 g voda
- 100 g máslo
- 4 g sůl
Recept
Dovolte nám vyřešit častou hospodskou hádku – batáty a sladké brambory nejsou to samé. Do oranžova zbarvené sladké hlízy, které najdeme v nabídce českých supermarketů, jsou vlastně zabarvené sladké brambory. Ryzí sladké brambory, neboli batáty pocházejí z Asie a Afriky, ale jsou sladší nežli klasické sladké brambory a obsahují méně vitaminu A. Kromě toho jejich zbarvení není sytě oranžové, jako spíš světle oranžové a obecně méně výrazné.
Poté co jsme si vysvětlili rozdíl mezi sladkými bramborami a batáty, můžeme vám dát recept na čerstvé batátové pyré (nebo pyré ze sladkých brambor). Jedná se o skvělou přílohu k bílému masu.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Očistíme batáty |
2 Hotovo 5 min |
Nakrájíme batáty |
3 Hotovo 25 - 45 min |
Vaříme |
4 Hotovo 5 min |
Rozmixujeme |