Background Image

Chilli tofu s kapustovým salátem

0 0
Chilli tofu s kapustovým salátem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
cca 400 g tofu extra pevné
3 lžíce harissa
1 lžíce sojová omáčka
KAPUSTA
3 šálky kapusta
3 stroužky česnek
2 lžíce strouhaný zázvor
2 lžíce sojová omáčka
1 lžíce rýžový ocet
1 lžíce sezamový olej

Křupavý kousek tofu pro milovníky pálivých jídel

Vlastnosti:
  • Low Carb
  • Vegan

Ingredience

  • KAPUSTA

Recept

Sdílet

V tomto receptu použijeme pro ochucení a lehkou pálivost tofu marockou omáčku Harissa, můžete ji ale nahradit jakoukoli podobnou chilli omáčkou. Zvolte si pevné (extra firm) tofu a při jeho vakuování dávejte pozor, aby se nezlámalo. Na závěr ho opečte na grilu do křupava a doplňte salátem dle vaší volby. Doporučujeme kapustový s asijským nádechem – pochutnají si nejen vegetariáni.

Číst
Do čeho sous vide zabalit?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA TOFU

Předehřejte si lázeň o teplotě 82 °C.
Slijte vodu z tofu a nakrájejte ho na plátky široké cca 2 cm. Rozložte plátky na papírové utěrky, přikryjte také papírovými utěrkami a zatěžkejte. Takto nechte odpočívat 20-30 minut, aby se tofu zbavilo přebytečné tekutiny.

2
Hotovo

MARINOVÁNÍ A VAŘENÍ TOFU

Smíchejte harissu se sójovou omáčkou a vzniklou směsí potřete tofu plátky.
Vložte tofu do sous-vide sáčku a vakuujte nebo zazipujte technikou vytlačení vzduchu vodou. Vařte v lázni po dobu 2 až 3 hodin.

3
Hotovo

VAŘENÍ KAPUSTY

Rozpalte na pánvi sezamový olej na středním plameni. Přidejte 3 šálky nasekané kapusty, česnek, zázvor, sójovou omáčku a ocet. Zamíchejte a zakryjte, nechte vařit 10 až 20 minut (než bude kapusta měkká).

4
Hotovo

OPEČENÍ TOFU

Vytáhněte tofu ze sáčku a osušte papírovými nebo látkovými utěrkami. Opečte ho do křupava flambovací pistolí nebo na rozpáleném grilu.

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Tofu podávejte s vařenou kapustou a další zeleninou nebo obilovinami. Skvělá je třeba kombinace vařené špaldy, čočky, grilované papriky a čerstvé bazalky. Salát polijte šťávou z vařené kapusty a na něj položte tofu.

Zdroj: amazingfoodmadeeasy.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

creme brulee s borůvkami
předchozí
Crème Brûlée s borůvkami a šafránem
rybí burgery s aioli
další
Rybí burgery s curry aioli
creme brulee s borůvkami
předchozí
Crème Brûlée s borůvkami a šafránem
rybí burgery s aioli
další
Rybí burgery s curry aioli

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here