Ingredience
- cca 400 g tofuextra pevné
- 3 lžíce harissa
- 1 lžíce sojová omáčka
-
KAPUSTA
- 3 šálky kapusta
- 3 stroužky česnek
- 2 lžíce strouhaný zázvor
- 2 lžíce sojová omáčka
- 1 lžíce rýžový ocet
- 1 lžíce sezamový olej
Recept
V tomto receptu použijeme pro ochucení a lehkou pálivost tofu marockou omáčku Harissa, můžete ji ale nahradit jakoukoli podobnou chilli omáčkou. Zvolte si pevné (extra firm) tofu a při jeho vakuování dávejte pozor, aby se nezlámalo. Na závěr ho opečte na grilu do křupava a doplňte salátem dle vaší volby. Doporučujeme kapustový s asijským nádechem – pochutnají si nejen vegetariáni.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA TOFU |
2 Hotovo |
MARINOVÁNÍ A VAŘENÍ TOFU |
3 Hotovo |
VAŘENÍ KAPUSTYRozpalte na pánvi sezamový olej na středním plameni. Přidejte 3 šálky nasekané kapusty, česnek, zázvor, sójovou omáčku a ocet. Zamíchejte a zakryjte, nechte vařit 10 až 20 minut (než bude kapusta měkká). |
4 Hotovo |
OPEČENÍ TOFU |
5 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |