Background Image

Chřestové závitky se slaninou a bottargou

0 0
Chřestové závitky se slaninou a bottargou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
250 gramů chřest
200 gramů Pancetta tesa
30 gramů Bottarga
1 citrón
na potření špiček chřestu extra panenský olivový olej

Vypadá skvěle a chutná ještě lépe..

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Ještě, než se případně zeptáte – rovnou osvětlím, co je to Bottarga. Bottarga je sušený kaviár vyráběný z ušlechtilé mořské ryby – cípala obecného „muggine“. Pochází ze zemí kolem Středozemního moře a nejkvalitnější je asi ze Sardinie, specializované oblasti Cabras na středozápadě ostrova. Další důležitou přísadou v tomto receptu je chřest. Chřest patří mezi zeleninu, která se nejlépe vaří sous vide. V tomto receptu je chuť zvýrazněna pikantními prvky, jako je bottarga a pancetta.

Postup

1
Hotovo
dle typu sous vide vařiče

Nastavte vařič

Sous vide lázeň je třeba nejprve nahřát a to na požadovanou teplotu 84ºC.

2
Hotovo
20 minut

Připravíme chřest

Chřest omyjte a odstraňte dřevnatou část. Osušte je, vložte do sáčku. Ujistěte se, že se jednotlivé kousky nepřekrývají a zavakuujte. Vařte při 84°C 20 minut. Po ukončení vaření pomalu otevřete sáček a jemně položte všechny kousky chřestu na savou, papírovou utěrku. Právě tak docílíte toho, aby chřest dobře oschnul.

3
Hotovo
2 minuty

Obalujeme chřest

2 nebo 3 chřesty budou vždy tvořit 1 kousek. Vezmeme si tedy vhodný počet a obalíme je slaninou. Určitě bude dobré okraje zajistit párátky.

4
Hotovo
1 minuta

Špičky potřeme olivovým olejem

Špičky, jelikož nejsou obklopené slaninou, doporučujeme potřít trochou extra panenského olivového oleje. A určitě tento krok nevynechejte. Právě tento krok totiž zajistí, že tyto přečnívající kousky zůstanou křupavé a nevyschnou při dalším opékání.

5
Hotovo
3 minuty

Rozpalte pánev!

Rozpalte pánev a na lžičce másla nebo olivovém oleji závitky opečte. Postupujte pomalu - dokud nebude slanina křupavá. Dejte pozor, aby se špičky chřestu nedostaly do přímého plamene.

6
Hotovo
1 minuta

Servírujeme

Chřest podávejte s citronovou kůrou a vydatným posypem čerstvě nastrouhané bottargy.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Birria: Mexická duše v každém soustu
předchozí
Hovězí Birria
Korejská BBQ vepřová žebra
další
Korejská BBQ vepřová žebra
Birria: Mexická duše v každém soustu
předchozí
Hovězí Birria
Korejská BBQ vepřová žebra
další
Korejská BBQ vepřová žebra

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here