Ingredience
- 3 kg hovězí bůčekHovězí pupek
- 184 g koriandr
- 170 g černý pepř
- 100 g suché hořčičné semínko
- 100 g semínka kopru
- 43 g anýz
- 14 g muškátový květ
- 14 g hřebíček
- 14 g chilli
- 255 g sůl
- 15 g růžová sůl
- 140 g hnědý cukr
- 8 l voda
Recept
Jste posedlí přípravou dobrého hovězího masa? A chtěli byste si doma udělat něco jiného než steak a jeho obměny? Dáme vám recept na domácí konzervované hovězí, které díky devítidennímu naložení a sous vide vaření přetéká chutí a vůní. Buďte si naprosto jistí, že tohle hovězí si bez výhrad na místě zamilujte!
Postup
1 Hotovo 5 min |
Očistěte bůček |
2 Hotovo 5 min |
Připravte nálev |
3 Hotovo 7 - 10 dnů |
Maso naložte |
4 Hotovo 5 min |
Připravte kůrčičkuV malé misce smíchejte zbytek koření (100 g koriandru, 80 g černého pepře, 50 g suchých hořčičných semínek, 50 g kopru, 10 g muškátového květu, 10 g hřebíčku a 5 g chilli). Maso vyjměte z nálevu, lehce osušte a v mixu koření celé pečlivě obalte. |
5 Hotovo 48 h |
Vařte sous vide |
6 Hotovo |
Servírujte |
8 Comments Skrýt komentáře
V bodu 2 píšete, všechno koření dejte do nálevu…..
V bodu 4 je další koření, mám si ho na počátku vaření odsypat z celkového množství ingrediencí, nebo to je další, které není v ingrediencích uvedeno? Děkuji. Miloš
Dobrý den, při psaní jsem část textu úplně vynechala… nyní je to opravené, omlouvám se. 🙂 Děkuji za dotaz!
Dobrý den, to koření je opravdu v takovém množství? Např. 18 g muškátového květu je obrovské množství na 3 kg masa. 180 g koriandru? Není tam špatný přepočet.
Nechci být rýpavý, ale v ingrediencích je 40 g badyánu, v receptu o něm není ani zmínka, v bodě 2 je uvedeno 43 g anýzu, ten v seznamu není. Trochu mne to mate, chtěl bych jídlo připravit,ale nevím, co je správně.
Dobrý den, ten recept je nešťastný, přitom jde o tak dobré jídlo. Prošla jsem ho celý a zrevidovala. Teď je na 100% správný. Koření skutečně budete potřebovat hodně – v nálevu je třeba, aby chuť byla výrazná, zbytek koření pak obalí maso a vytvoří výbornou krustičku. 🙂 Dobrou chuť!
Tak jsem to dneska uvařil. Je to pracné, zdlouhavé, ale za ten výsledek to stojí. Neskutečná sladěnost a vyváženost chutí, masíčko šťavnaté a přitom křehké.
Děkuji za recept.
Dobrý den, lépe bych to nepopsala. 🙂 A hrozně mě těší, že jste si pochutnal!
Dobrý den, jak dlouho hotové maso vydrží ?